Regals solidaris de Comerç Just

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Regals solidaris de Comerç Just

Autor/a: 
Noe Alvarez
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

El Nadal és un bon moment per fer regals i millor si són solidaris i de comerç just, una alternativa al comerç convencional.

El Comerç Just afavoreix a les economies desfavorides dels països del sud i garanteix un preu just del producte, condicions laborals dignes per als treballadors de les produccions, protecció dels drets humans i igualtat entre homes i dones.

A continuació us fem un recull de diferents botigues de Comerç Just que es troben arreu de Catalunya:

 • Oxfam Intermón: a les botigues d’Oxfam Intermón es pot trobar roba, articles de bijuteria, joguines i objecte de decoració i paneres de Nadal solidaries. A més de comprar regals, a Oxfam Intermón podràs felicitar les festes nadalenques d’una forma original i solidària, amb la campanya Més que un regal. Hi ha diferents tipus de targetes com una cabra, un cobai, una bicicleta o gallines, entre d’altres, que simbolitzen els diferents projectes que porta a terme Oxfam Itermón als països del Sud.

Barcelona: Gran Via de les Corts Catalanes, 641

Gran de Gràcia, 156

Girona: Pujada del Pont de Pedra, 3

Lleida: Comtes d’Urgell, 1

Tarragona: C/ August, 18

Terrassa: Passeig Comte d’Egara, 2-4

Vilanova i la Geltrú: Plaça dels Cotxes, 3

 • Alternativa 3: a Terrassa, a la carretera de Castella, 526 trobarem aquesta botiga de Comerç Just de productes ecològics i regals corporatius.
 • El Racó del Món: botiga municipal de productes de Comerç Just situada a El Prat de Llobregat a la plaça de l’Agricultura, 4 a les Cases d’en Puig. A més d’una botiga de comerç just, El Racó del Món és un centre que realitzen activitats de sensibilització de comerç just, que té com a objectiu sensibilitzar per aconseguir un món més just i ple de valors i justícia.
 • Associació Josep M. Cunill i Solà: la botiga es troba al carrer Urgell, 14 de Manresa i a més de la venda i divulgació de productes de Comerç Just, difonen i editen material divulgatiu de sensibilització de productes de Comerç Responsable. El Nadal, a més de productes d’artesania, alimentació, roba i cura corporal, confeccionen paneres amb productes de la botiga i figures de pessebre artesanes i ètniques.
 • Món Solidari: es troba al carrer Jaume Cantarer, 1 de Terrassa, i és una opció alternativa a tothom que vulgui fer ús d’un consum solidari i just. A Món Solidari podem trobar Eco-Regals, que són packs fets a mida per fer regals a empreses, naixements de bebès, amb productes de Comerç Just.
 • Fem Cadena: a l’Avinguda Barcelona,12 a Tàrrega, està situada aquesta botiga de productes d’alimentació ecològics, de Comerç Just, articles artesans locals, socials.
 • Baby Deli: a l’Avinguda Pau Casals, 6 de Barcelona trobarem Baby Deli, un lloc a on prendre un cafè, fer activitats infantils, celebrar aniversaris o comprar roba, però tot amb productes ecològics i de Comerç Just.
 • Olokuti: al carrer Astúries, 36-38 i al Centre Comercial Arenas de Barcelona se situa la botiga de consum responsable, productes biològics, artesanals i culturals. A més al Nadal trobareu paneres i torrons de productes bio i de Comerç Just.
 • Grup Tercer Món: al carrer Barcelona, 50 de Mataró, a més d’una botiga solidària on podem comprar aliments, productes d’artesania i bijuteria de Comerç Just, trobarem una cafeteria on es realitzen actes de sensibilització, conferències, xerrades i esmorzars solidaris.
 • Fundació Vicenç Ferrer: a Barcelona, al carrer París, 71, trobarem productes artesans i de Comerç Just confeccionats a l’Índia per dones dalit amb discapacitat. A les botigues de la Fundació Vicenç Ferrer, es poden adquirir molts regals per viure un Nadal Solidari i decoració nadalenca.
 • Xarxa Consum Solidari: si voleu comprar productes de Comerç Just com verdures de temporada, cereals, conserves i productes de neteja, els trobareu a la Plaça Sant Agustí Vell, 15 de Barcelona.

Afegeix un comentari nou