Sempre la vida al centre: els premis Micaela Chalmeta impulsen tres noves cooperatives a Barcelona

La Centraleta - Agència de Comunicació en Economia Social
 Font: Heura Molina
Plan H Media
 Font: Heura Molina
Psicoopera
 Font: Heura Molina
Cèrcols
 Font: Heura Molina
Periferias Cimarronas

Sempre la vida al centre: els premis Micaela Chalmeta impulsen tres noves cooperatives a Barcelona

La Centraleta - Agència de Comunicació en Economia Social

Resum: 

Coòpolis celebra la VI edició dels premis Micaela Chalmeta, en una convocatòria que ha aplegat fins a 14 nous projectes

Tres projectes econòmics transformadors es constituiran en cooperativa els mesos vinents. Els premis Micaela Chalmeta impulsats per Coòpolis, l'Ateneu Cooperatiu de Barcelona recolzen econòmicament i administrativament la constitució d'aquestes noves entitats. Aquesta és la sisena edició dels premis que ja compten amb prop d'una vintena de premiades en els darrers sis anys.

Les premiades d'aquesta edició són:

Cèrcols: és una entitat dedicada a la gestió de menjadors escolars, serveis educatius i alimentació saludable. Tenen per objectiu promoure un canvi de model de negoci cap al sector de l'alimentació, la sostenibilitat, l'educació, la inclusió i el lleure. Aquesta entitat del barri d'Horta ja fa 4 anys que treballa de forma conjunta en format associatiu i ara pren la iniciativa de constituir-se com a cooperativa per poder eixamplar el seu horitzó i consolidar l'activitat que duen a terme.

Psicoopera: És un projecte d'iniciativa social sense ànim de lucre que ofereix atenció psicològica a preus no privatius i adaptats a la situació de cada persona. A més de suport emocional, orientació i teràpia individuals, duen a terme sessions per grups, parelles i unitats de convivència, diferents tipus de formacions i activitats de suport a altres entitats d'iniciativa social. Treballen en xarxa amb altres professionals i organitzacions del teixit social per atendre les persones que necessiten o desitgen suport psicològic i per afavorir el benestar en general.

Plan H Media: és una productora de podcasts (i altres continguts audiovisuals) dedicats a explicar històries que busquen tenir impacte social positiu. L'economia feminista és un dels principis que està a l'arrel de totes les històries que produeixen Plan H Media, la diversitat, tant d'origen com cultural, com d'orientació sexual, funcional, etc. són altres dels principis que guien aquest projecte.

Els tres projectes es constitueixen sense ànim de lucre, amb voluntat de brindar una oportunitat professional digna per les seves treballadores, prioritzant la vida per davant del capital.

A més de les premiades, el jurat ha decidit assenyalar amb una menció especial el projecte Mengem Amb Sentits, amb voluntat de reconèixer la potencialitat d'aquest projecte i animar-les a continuar impulsant-lo.

La IV edició dels Micaela Chalmeta

Sota el lema Sempre la vida al centre, Coòpolis ha impulsat aquesta nova edició amb voluntat de promoure la reactivació econòmica de projectes col·lectius i transformadors en el context socioeconomic actual.

El jurat d'enguany ha estat format per representants de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, la XES - Pam a Pam, i Coopolis, tant de l'àrea de suport com del cercle d'economia i migracions. Entre els criteris que han seguit per seleccionar les premiades, el jurat ha valorat: que els projectes siguin arrelats al territori, que practiquin la intercooperació, garanteixin la democràcia interna, incorporin l’economia feminista i de les cures a la seves pràctiques, comptin amb una composició diversa i tinguin en compte l’impacte ambiental.

En aquesta edició s'han presentat una catorzena de projectes als premis Micaela Chalmeta.

Per celebrar l'entrega de premis i reivindicar la part més política d'aquest esdeveniment, la cooperativa Periferias Cimarronas va participar amb una intervenció artística anomenada Discurso sobre el colonialismo.

Afegeix un comentari nou