Solidaritat a la declaració de la renda: la casella 106

Suport Tercer Sector - Econòmic
Autor/a: 
Oscar Loro Castilla
 Font: Canva
Les persones contribuents poden destinar el 0,7% a projectes socials marcant la casella 106 a la declaració de la renda. Font: Canva.
 Font: Canva
Amb els diners recaptats a través de la casella 106 de la declaració de la renda es financen programes socials. Font: Canva.

Solidaritat a la declaració de la renda: la casella 106

Autor/a: 
Oscar Loro Castilla
Suport Tercer Sector - Econòmic

Resum: 

A partir del 3 d’abril i fins a l’1 de juliol de 2024, podran marcar la casella solidària totes aquelles persones que han de fer la declaració de la renda.

Des de fa més de 20 anys, és possible destinar part dels impostos pagats durant la declaració de la renda a programes socials. Aquesta partida econòmica és gestionada per una ONG o entitat sense ànim de lucre per tal de desenvolupar la seva tasca social.

En paral·lel a la campanya informativa i de captació que el Ministeri d’Hisenda fa per tal d’arribar a tothom, també s’inicia la campanya de la X Solidaria’, amb la que es vol incentivar que les persones contribuents optin per aquesta opció.

Marcant la casella 106, també anomenada la casella solidària, les persones contribuents destinen el 0,7% dels seus impostos sobre la renda a una entitat sense ànim de lucre o a una ONG. És important destacar que no suposa cap cost addicional per a la persona que està fent la declaració, ja que és un import que es resta del total a pagar i es destina a programes socials.

Durant l’exercici 2022, uns 11,7 milions de persones declarants van marcar la casella solidària el que va permetre recaptar 425 milions d’euros. Durant l’exercici 2023 ho van fer més de 12 milions de persones, i es van aconseguir més de 476 milions d’euros. Aquestes grans xifres es tradueixen directament en atenció a persones i col·lectius vulnerables.

Durant els darrers deu anys hi ha hagut una evolució favorable pel que fa a les persones que marquen la casella 106, això s’ha traduït en un increment gradual de la captació. Segons les dades extretes del projecte ‘X Solidària’, la tendència creixent es manté i “entre el 2013 i el 2023 la recaptació de la casella d’Activitats d’interès social ha augmentat en més de 197 milions d’euros”.

Afegeix un comentari nou