Stefano Maccarone: “Share Festival vol transmetre que el millor camí cap a la felicitat és compartir”

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Dani Gallart
Share Festival és el primer festival que ofereix al públic la possibilitat de guanyar entrades realitzant diferents accions solidàries. Font: Share Festival. Font: Font: Share Festival.
Share Festival és el primer festival que ofereix al públic la possibilitat de guanyar entrades realitzant diferents accions solidàries. Font: Share Festival.
Les iniciatives giren al voltant de temàtiques com el canvi climàtic, els drets humans, la igualtat de gènere, el desenvolupament de l’educació infantil i el fi de la pobresa extrema. Font: Planetmediterraneo. Font: Font: Planetmediterraneo.
Les iniciatives giren al voltant de temàtiques com el canvi climàtic, els drets humans, la igualtat de gènere, el desenvolupament de l’educació infantil i el fi de la pobresa extrema. Font: Planetmediterraneo.
L’edició d’enguany, compta amb artistes com Becky G, C. Tangana, Lola Indigo i Nil Moliner. Font: +dB. Font: Font: Share Festival.
L’edició d’enguany, compta amb artistes com Becky G, C. Tangana, Lola Indigo i Nil Moliner. Font: +dB.

Stefano Maccarone: “Share Festival vol transmetre que el millor camí cap a la felicitat és compartir”

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

El Festival de música urbana i pop-rock col·labora amb més de 20 ONG i pretén realitzar fins a 15.000 accions solidàries.

El proper dissabte i diumenge 28 i 29 de juny, Barcelona acollirà la segona edició del Share Festival.

Amb una programació festiva, urbana i pop-rock pensada per a tots els públics, l’objectiu és transmetre el missatge que ‘el millor camí cap a la felicitat és compartir’.

L’edició d’enguany compta amb un primer dia de programació més urbana amb Becky G, C. Tangana, Lola Indigo i Don Patricio, mentre que el 29 de juny es segueix una línia més pop-rock amb Alfred García, Nil Moliner, Carlos Sadness i el raper Rayden. A més, també actuaran la companyia de hip hop Brodas Bros i el dj i influencer Luc Loren.


Solidaritat a canvi de música

Share Festival és el primer festival que ofereix al públic la possibilitat de guanyar entrades realitzant diferents accions solidàries a través d'una aplicació.

Stefano Maccarone, director del festival, explica que tenen “un model una mica diferent del normal". "A través de l’aplicació del festival es poden realitzar accions solidàries amb un simple clic sense cap cost addicional. Tenim diferents iniciatives que pertanyen a més de 20 ONG diferents”, va afegir Maccarone.

Les iniciatives giren al voltant de temàtiques com el canvi climàtic, els drets humans, la igualtat de gènere, el desenvolupament de l’educació infantil i la fi de la pobresa extrema.

Totes les accions es poden realitzar a través d’un simple clic a Facebook i Twitter, firmant peticions en línia o escanejant codis QR per difondre projectes solidaris. Aquestes accions donen l'oportunitat d’acumular punts que serviran per entrar en al sorteig i guanyar entrades, per comprar dues entrades al preu d’una o per guanyar entrades per altres esdeveniments musicals com el festival de Canet Rock.

Al llarg del festival i un cop finalitzi, es presentarà l’impacte real de les accions que han aconseguit els milers de persones que assistiran.


Més de 20 ONG amb Share Festival

Les accions solidàries estan conjuntament organitzades amb organitzacions com Acción contra el Hambre, ACNUR, Aministia Internacional, Aura, Change.org, Common Goal, CiviClub, Cruz Roja, Greenpeace, Jane Godall Institute, Médicos sin Fronteras, Proactiva Open Arms i Teaming.

El Festival també compta amb la col·laboració de diferents aplicacions. Maccarone explica que “l’aplicació Tik Tok, la més descarregada a l’Estat espanyol després d’Instagram i Whatsapp, també ens ha donat suport. Cada ball que penja i promociona el ‘Share Festival’ dona un euro a Médicos sin Fronteras”.

L’aplicació Bumble també es suma a la causa, regalant ulleres i gelats el dia del festival, a més de donar 15.000 vacunes contra el tètanus a través d’Unicef.

A més d’aquestes accions solidàries, diferents organitzacions estaran presents al llarg del festival, parlant a l’escenari perquè el públic conegui el seu treball. També hi seran presents en diferents estants proposant activitats interactives, amb ulleres de realitat virtual perquè tothom pugui experimentar la tasca que realitzen les persones voluntàries.

Una altra de les iniciatives que es durà a terme durant el festival serà la recollida d’aliments a través de la fundació Ivan Mañero. “Estaran presents els dos dies a l’entrada i s’encarregaran de portar els aliments a Guinea Bissau”, afegeix Maccarone.


El futur del festival

“Per l’any vinent, la idea és aconseguir un recinte més gran, mantenint el festival a la ciutat de Barcelona”, assegura Maccarone.

A mig termini, el festival també vol arribar a Madrid, ja que com diu el director, “és una ciutat on un festival amb aquestes característiques funcionaria molt bé”.

A llarg termini, l’objectiu de Share Festival és arribar a ser com el Global Citycen Festival, un dels festivals solidaris més grans del món i que any rere any, realitza milions d’accions solidàries per ajudar a moltíssima gent.

Qualsevol persona que vulgui assistir, pot comprar l’entrada i realitzar les accions solidàries a través del web.

Afegeix un comentari nou