Tarragona comptarà amb 15,1 milions per a nous projectes socials

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Alejandra Cariñanos
 Font:
Font:

Tarragona comptarà amb 15,1 milions per a nous projectes socials

Autor/a: 
Alejandra Cariñanos
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

La demarcació de Tarragona ha estat dotada amb 15,1 milions d’euros per finançar serveis socials bàsics i lluitar contra la pobresa i la desigualtat.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va signar amb 13 ens locals i comarcals de les comarques tarragonines el Contracte Programa 2016-2019, durant un acte que va tenir lloc a la delegació del Govern el 25 de juliol passat.

En la mateixa celebració, la consellera va anunciar que el Contracte Programa integra noves línies de col·laboració en matèria d’accessibilitat, associacionisme i voluntariat mitjançant accions de promoció, sensibilització i suport, igualtat en el treball i plans i mesures d’igualtat per a les persones del col·lectiu LGTBI.

Aquest pacte entre el Departament i l’Administració local, el qual es revisa de manera quadriennal, permet dur a terme amb una coordinada planificació la prestació dels serveis socials i polítiques d’igualtat, famílies amb infants, gent gran, persones amb discapacitat, infants i adolescents, joventut, persones amb problemes de drogodependències, persones amb VIH/Sida o persones immigrades.

L’aposta i la voluntat de la Generalitat i el món local, és a dir, aquest esforç compartit entre administracions, passa per treballar i reforçar l’atenció a la infància i l’adolescència en situació de vulnerabilitat, especialment pel que fa a la prevenció, així com per incrementar els recursos destinats a aquest col·lectiu.

D’altra banda, també es preveu l’ampliació del nombre de plans locals d’inclusió social, així com la implantació del nou model de transport adaptat i la formulació i la puntualització del model de prestació del servei d’atenció i acolliment d’urgència per a dones en situació de violència masclista i per als seus fills i filles.

En termes econòmics, si s’estableix un marc comparatiu respecte l’any 2015, la inversió del Departament en els Serveis d’intervenció Socioeducativa no residencial (SIS) de Tarragona per a aquest 2016 s’ha incrementat en més de 375.000 euros, la partida per a Equips d’Atenció a la infància i l’Adolescència (EAIA) també ha apujat en més de 110.000 euros i els serveis dirigits a joves han ampliat el seu pressupost en més de 114.000 euros respecte l’any anterior.

Afegeix un comentari nou