Torna la campanya per marcar la casella de la X solidària a la declaració de la renda

Suport Tercer Sector - Econòmic
Autor/a: 
Suport Tercer Sector
La iniciativa permet als contribuents destinar el 0,7% dels seus impostos sobre la renda a una ONG o entitat sense ànim de lucre.  Font: Canva
La iniciativa permet als contribuents destinar el 0,7% dels seus impostos sobre la renda a una ONG o entitat sense ànim de lucre. Font: Canva.
La campanya de la X solidària afavoreix contribueix a finançar projectes d'inclusió social. Font: Canva
La campanya de la X solidària afavoreix l'atenció directa als col·lectius vulnerables. Font: Canva.

Torna la campanya per marcar la casella de la X solidària a la declaració de la renda

Autor/a: 
Suport Tercer Sector
Suport Tercer Sector - Econòmic

Resum: 

Des de l'11 d'abril i fins al 30 de juny, totes aquelles persones obligades a fer la declaració de la renda anual poden marcar aquesta casella per contribuir en projectes socials.

Un any més, arriba el moment de fer la declaració de la renda i la possibilitat de marcar la 'X solidària', una iniciativa que permet a les persones contribuents destinar el 0,7% dels seus impostos sobre la renda a una ONG o entitat sense ànim de lucre. La proposta, que s'inclou en la declaració de la renda des de l'any 2002, es troba a la casella 106 d'activitats d'interès social.

Marcar la 'X solidària' no suposa cap cost addicional per a la persona contribuent, ja que el percentatge destinat a finalitats socials es resta del total de l'impost a pagar. A més, es pot triar aquella entitat o ONG a la qual es vulgui destinar la contribució, i representa una ajuda a totes aquelles persones que es troben en situacions de vulnerabilitat.

Segons les últimes dades del projecte 'X solidària', el 53% de les persones declarants van marcar la casella 106 l'any 2022. Aquest fet es va traduir en una recaptació de 425 milions d'euros i una atenció directa a diversos col·lectius vulnerables: persones en situació de pobresa o en risc d'exclusió social, persones migrades i refugiades, dones, infància i família, persones grans, persones amb diversitat funcional, entre d'altres.

La campanya 'X solidària' està coordinada per la Plataforma de ONG de Acción Social i compta amb el finançament del Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030. També rep suport de la Plataforma del Tercer Sector, la Plataforma del Voluntariado de España, la Red Europa de la Pobreza y la lucha contra la Exclusión Social en el Estado Español (EAPN), el Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), la Plataforma de Organizaciones de Infancia i la Coordinadora de ONG para el Desarrollo.

Afegeix un comentari nou