Torna una nova edició de Reimaginem, el programa per enfortir entitats de l’economia social i solidària

Suport Tercer Sector
Reimaginem es desenvolupa durant sis mesos amb entitats de l'economia social i solidària. Font: Amy Hirschi (Unsplash).
Reimaginem es desenvolupa durant sis mesos amb entitats de l'economia social i solidària. Font: Amy Hirschi (Unsplash).
Es tracta de la segona edició d’aquest programa que desenvolupa Tandem Social i que es va iniciar amb l’edició del 2021. Font: Amy Hirschi (Unsplash).
Es tracta de la segona edició d’aquest programa que desenvolupa Tandem Social i que es va iniciar amb l’edició del 2021. Font: Amy Hirschi (Unsplash).

Torna una nova edició de Reimaginem, el programa per enfortir entitats de l’economia social i solidària

Suport Tercer Sector

Resum: 

El projecte es desenvolupa en sis mesos durant els quals es fan sessions de consultoria, formacions comunes i especialitzades, i intercanvi i treball en xarxa.

La Direcció d’Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa torna a posar en marxa el programa Reimaginem. Aquest projecte s’engloba dins les iniciatives que Barcelona Activa duu a terme per a l’enfortiment d’organitzacions i projectes emprenedors de l’economia social i solidària (ESS) i la innovació socioeconòmica.

La inscripció finalitza el 3 de juliol, i un cop s’hagi tancat, s’escolliran entre dotze i catorze organitzacions que formaran part del programa final d’aquesta segona edició. Respecte al desenvolupament del projecte, aquest consistirà en deu hores de consultoria individual, nou de formació comunes, sis de formacions especialitzades i quatre hores i mitja d’accions d’intercanvi i treball en xarxa amb organitzacions innovadores i referents aproximadament.

L’objectiu de Reimaginem és acompanyar empreses i entitats sense ànim de lucre per afrontar nous reptes en el marc de la innovació, l’estratègia i el prototipatge, tot des del treball conjunt a través de sessions de treball, consultoria i aprenentatge mutu.

Des de Tandem Social, la cooperativa encarregada de desenvolupar el progaram, expliquen la forma de treballar: “Les organitzacions que hi participen en el programa Reimaginem de Barcelona Activa treballen de manera pràctica i molt personalitzada un procés de revisió acompanyada per testar i experimentar solucions concretes a reptes d'organització interna, comercialització, innovació en productes i serveis i digitalització”.

En aquest sentit, l’entitat encarregada d’impartir aquest servei també assegura que al llarg del procés es treballa per identificar oportunitats i repensar les organitzacions per enfortir l'ecosistema de l'economia social i solidària. “Defensem que totes les persones i organitzacions són creatives i tenen el poder de ser innovadores i les acompanyem des de l’acció, transformant l’entorn i les pràctiques diàries, i compartint experiències”, comenten des de Tandem Social.

A més, asseguren que una de les principals mancances de les organitzacions que hi participen és el prototipatge: “Replantejar la proposta de valor i posar a prova diferents models de comercialització per co-construir aquell que tindrà un major impacte”. L’organització interna també és un dels grans reptes.

A Reimaginem poden participar-hi totes les organitzacions amb pràctiques i valors de l’ESS ja en marxa o bé aquelles que estiguin en procés d’incorporar-los amb l’horitzó d’una millora en el seu impacte ambiental, social i de bon govern.

Les entitats que hi participen obtenen eines que poden aplicar en la metodologia del prototipatge, la cocreació i mesures d’impacte. A més, però, és un espai per posar en comú dinàmiques i pràctiques que es poden repensar, modificar i implementar de forma personalitzada a cada projecte. De fet, es tracta d’un dels factors que més destaquen organitzadores i participants.

En la primera edició hi va participar una dotzena d’entitats de diversos àmbits i de l’experiència, Tandem Social destaca la “flexibilitat” i “personalització” de l’acompanyament, a banda de l’aprenentatge mutu assolit. El millor retorn, però, “és veure com un any després, s'han aplicat les solucions als reptes que van plantejar amb resultats positius i, no només això, sinó que estan incorporant les metodologies i eines apreses per continuar resolent nous reptes”, reflexionen des de la cooperativa que ja treballa en la nova edició.

Afegeix un comentari nou