On trobar les darreres convocatòries de subvencions europees per a entitats?

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Luci Vega
El portal #FonsUECat aplega les diverses convocatòries de finançament europees. Font: #FonsUECat
El portal #FonsUECat aplega les diverses convocatòries de finançament europees. Font: #FonsUECat
En aquest portal es poden consultar i fer arribar informació sobre projectes europeus en què participen organitzacions catalanes.  Font: Council of Europe
En aquest portal es poden consultar i fer arribar informació sobre projectes europeus en què participen organitzacions catalanes. Font: Council of Europe

On trobar les darreres convocatòries de subvencions europees per a entitats?

Autor/a: 
Luci Vega
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

El portal #FonsUECat, de la Secretaria d’Afers Exteriors de la Generalitat, aplega propostes de finançament europeu, ofereix eines per cercar entitats sòcies i recull projectes europeus en què participen organitzacions catalanes.

Trobar informació sobre les diferents convocatòries de finançament europees no sempre és senzill. Els diferents programes o organismes tenen els seus propis calendaris de subvencions i espais on difondre'ls i aquesta gran diversitat pot ser un dificultat a l’hora de buscar i trobar la convocatòria adequada.

Amb l’objectiu de facilitar aquesta tasca i aplegar en un únic lloc les informacions sobre els diversos fons europeus, la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya va posar en marxa a finals de 2015 el portal #FonsUECat.

Tot i que aquest espai s’adreça a tot tipus d’entitats i empreses, ofereix diferents eines que faciliten a les organitzacions del tercer sector la recerca de convocatòries especialitzades i altres recursos .

Així, a través de la secció ‘Troba la teva convocatòria per temes’, es poden buscar les darreres convocatòries de finançament classificades en 10 temàtiques , entre les quals s’inclouen ‘Ciutadania i drets a la Unió Europea’, ‘Cooperació al desenvolupament; ‘Cultura i esport’; ‘Ensenyament, joventut, formació i ocupació’ i ‘Medi ambient, desenvolupament rural i pesca’.

També hi ha un altre apartat on s’expliquen quins fons europeus hi ha, a qui s’adrecen i quins són els seus objectius com, per exemple, ‘Drets, Igualtat i Ciutadania (REC)’,Erasmus+’, ‘Asil, migració i Integració (AMIF)’ o ‘Life’, centrat en medi ambient.

A més, fa pocs mesos, s’ha posat en marxar la secció Cercador de socis, que difon peticions d’organitzacions de fora que necessiten entitats sòcies catalanes per portar a terme projectes europeus. Aquest espai enllaça, alhora, amb cercadors especialitzats per temes i vinculats a diferents programes (ciutadania i drets, joventut, medi ambient...) .

D’altra banda, #FonsUECat publica un butlletí setmanal que recull alertes de convocatòries de subvencions, notícies i una agenda d’activitats vinculades als fons europeus, entre altres continguts.

Visibilitzar projectes europeus

A través d’aquest portal es pot consultar també un recull de diversos projectes europeus en els quals intervenen organitzacions catalanes. L’objectiu, segons Conxita Font, responsable de Fons europeus de la Secretaria d’Afers Exteriors de la Generalitat, és visibilitzar aquestes iniciatives i donar a conèixer a les altres entitats què es fa a Catalunya en el marc d’un fons determinat o d’una temàtica concreta.
Les entitats interessades a difondre els seus projectes, poden adreçar-se al correu fonsUE@gencat.cat.

Altres webs on trobar informació de convocatòries

Afegeix un comentari nou