Un nou projecte a Poble-sec promou un consum més sostenible

Ravalnet
Tres dels principis de CooperaSec Font: CooperaSec
Tres dels principis de CooperaSec Font: CooperaSec

Un nou projecte a Poble-sec promou un consum més sostenible

Ravalnet

Resum: 

La iniciativa que s'ha començat a dur a terme en aquest barri de Barcelona pretén informar i conscienciar tant a consumidors i consumidores com a comerciants sobre hàbits de compra que redueixin l’impacte ambiental.

'Comerços del Poble-sec+Sostenibles' és el nom del projecte que impulsa l'associació CooperaSec amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. La Xarxa CooperaSec, en la què participen diversos col·lectius i persones de barri, desenvolupa iniciatives que tenen com a objectiu crear un barri cooperatiu basat en l’economia social i solidària.

D'una banda, 'Comerços del Poble-sec+Sostenibles' s'adreça al públic consumidor incidint en la necessitat de reduir la utilització plàstics com el de les boses de la compra o el dels embolcalls. És per això que ofereix alternatives, com ara portar les nostres bosses reutilitzables o carmanyoles.

D'altra banda, el projecte està treballant també els petit comerç d’alimentació de Poble-sec, explicant alguns hàbits que poden ajudar a minimitzar la producció de residus. Aquests petits gestos ajuden també a reduir la seva despesa.

Els infants també participen en aquesta iniciativa. L'alumnat de les escoles del barri han fet tallers de creació d'etiquetes que mostren el seu nom, el de la seva escola i una recomanació per fer la compra. Aquestes etiquetes s’enganxaran als aparadors de les botigues.

Afegeix un comentari nou