7 llibres infantils per a un Sant Jordi amb valors

F Pere Tarrés
Autor/a: 
Oriol Toro
Als Núvols Font: Subi
Als Núvols Font: Subi
Les veritats d'en Pinotxo Font: Marta Casals
Les veritats d'en Pinotxo Font: Marta Casals
La revolta de Santa Jordina Font: Vilaweb
La revolta de Santa Jordina Font: Vilaweb
El meu avi pirata Font: Akiara Books
El meu avi pirata Font: Akiara Books
Sota les onades Font: Meritxell Martí
Sota les onades Font: Meritxell Martí
Cinc minuts més Font: Blackie Books
Cinc minuts més Font: Blackie Books
Tot el que sé de la por Font: Combel Editorial
Tot el que sé de la por Font: Combel Editorial

7 llibres infantils per a un Sant Jordi amb valors

Autor/a: 
Oriol Toro
F Pere Tarrés

Resum: 

Arriba Sant Jordi i sempre costa escollir aquell llibre adequat per als més menuts. És per això que us oferim aquest petit recull per tal d'ajudar-vos a fer una bona tria.

1. 'Als núvols' - Anna Obiols i Subi. El Cep i la Nansa.

El Gegant Campelant s’havia construït una casa entre els núvols perquè el cel era l’únic lloc prou ample per viure. Estava cansat de la Terra perquè sempre se sentia observat per tothom. Això sí, trobava a faltar els seus amics, sobretot la bruixeta Enriqueta, de qui estava ben enamorat. Un conte que ens parla sobre l'amor a través de la delicadesa dels personatges d'en Subi i l'Anna.

2. 'Les veritats d'en Pinotxo' - Vivim del Cuentu i Marta Casals. Editorial Baula.

El grup de contacontes Vivim del Cuentu torna a versionar els relats clàssics en aquest nou títol de la col·lecció de contes desexplicats. En Pinotxo ha après que s'ha de dir sempre la veritat, però és tan sincer que a cops ofèn. Caldrà que aprengui a dir les coses amb tacte si no vol que el nas li segueixi creixent. Una història sobre el tacte i el respecte als altres que manté el to humorísitc de la resta de títols de la col·lecció.

3. 'La revolta de Santa Jordina' - David Fernández i Lyona. Amsterdam.

Montblanc ha votat: ja no volen viure sota les ordres del seu rei. Aquest però, s'aferra al tron i demana ajuda al Drac Mercat. La primera a revoltar-se serà la Jordina, que gràcies a l'ajut de la resta de vilatants plantarà cara al rei. El poble descobrirà que la unió els donarà la llibertat i no pas un cavaller forà. Trencant rols de gènere i defugint estereotips, en David Fernández i la Lyona ens conviden a la revolta permanent.

4. 'El meu avi pirata' - Laia Massons i Zuzanna Celej. Akiara.

La relació entre un avi i els seus nets i netes s'anirà forjant a través de les històries que ell va inventant. Ara bé, tot canviarà el dia en què s'enduen l'avi a l'hospital. Una història sobre la resiliència, l'expressió dels sentiments negatius, la vellesa i la imaginació que enamorarà a totes les edats i que està basada en l'experiència personal de l'autora.

5. 'Sota les onades' - Meritxell Martí i Xavier Salomó. Flamboyant.

Els i les protagonistes d'aquest àlbum il·lustrat hauran d'afrontar les seves pors i conflictes interiors. Però l'única manera de superar-les serà mirant cap endins, buscant en les profunditats. Una història amb diferents nivells de lectura que ens ajudarà a valorar la importància de la vida.

6. 'Cinc minuts més' - Marta Altés. Blackie Little.

Les guineus protagonistes d'aquesta història estan fartes de sentir com el seu pare mai no té temps per a res. Poc a poc li faran descobrir que el temps no pertany a ningú i que el més important és com el gastes i amb qui. I tot plegat amanit amb el segell inconfusible de Marta Altés.

7. 'Tot el que sé de la por' - Jaume Copons i Pep Montserrat. Combel.

Els infants tenen por de tota mena de coses, però sobretot de la foscor. I tenir por fa molta por! Aquest llibre no fa por, però si que ens ensenya a vèncer-la i a treballar-la amb les criatures. L'humor i les gamberrades seran presents al llarg de tot el llibre, com ja és característic en tots els llibres de Jaume Copons.

Afegeix un comentari nou