Converteix-te en experta en intervencions grupals i multifamiliars

F Pere Tarrés
 Font: Associació Benestar i Desenvolupament
Formar part d’un grup terapèutic és una de les oportunitats que s’ofereixen cursant el postgrau. Foto: Associació Benestar i Desenvolupament
 Font: Fundació Verge Blanca
La formacion estan adreçades a professionals que desenvolupen un treball terapèutic, educatiu i/o social. Foto: Arxiu

Converteix-te en experta en intervencions grupals i multifamiliars

F Pere Tarrés

Resum: 

El postgrau està adreçat, principalment, a professionals que desenvolupen un treball terapèutic, educatiu o social des d’una visió inclusiva.

Formar part d’un grup terapèutic és una de les oportunitats que s’ofereixen cursant el postgrau ‘Expert en intervencions grupals i multifamiliars en contextos sanitaris, educatius i socials’ que organitza l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), juntament amb La Salle Centro Universitario i el Centre de Teràpia Interfamiliar (CTI). La durada de la formació és del novembre d’aquest any i fins al juny de 2020 a Barcelona i serà impartida per docent reconeguts/des i de llarga experiència, des d’una vessant pràctica i vivencial.

Així mateix, per a totes aquelles persones que ja hagin cursat aquest postgrau o tinguin experiència prèvia en teràpies grupals, s’ofereix la possibilitat de realitzar el segon nivell que porta per títol ‘Supervisió en intervencions grupals i multifamiliars’. El lloc de realització també serà a Barcelona amb una durada de novembre a juny. En aquest cas, l’alumnat que formi part d’aquesta formació assentarà les tècniques i la metodologia de conducció d’espais terapèutics grupals i multifamiliars.

Ambdós parts del postgrau estan adreçades a professionals que desenvolupen un treball terapèutic, educatiu i/o social des d’una visió inclusiva, mitjançant la teràpia grupal i la teràpia multifamiliar. Està especialment dirigit a persones titulades en Psicologia, Medicina, Psiquiatria, Treball Social, Infermeria, Educació Social, Magisteri, Teràpia Ocupacional i Ciències de l’Educació. Tanmateix, els continguts del segon nivell estan més enfocats a professionals amb formació i experiència grupal i multifamiliar prèvia.

Entre la psicoteràpia i la intervenció social

Hi ha diverses tècniques d’intervenció en teràpia grupal que busquen potenciar l’acció de cada integrant del grup com a coterapeuta natural dels altres. La teràpia multifamiliar, i molt especialment el model interfamiliar, destaca per ser un model d’intervenció grupal a mig camí entre la psicoteràpia i la intervenció social, aplicat sobre un context terapèutic format per diferents famílies. Aprendre a conduir un grup multifamiliar implica aprendre a conduir qualsevol espai individual, familiar o grupal.

Afegeix un comentari nou