Descobrir eines per comprendre els canvis socials i polítics

F Pere Tarrés
Alumnes en una classe formativa
El curs dona eines formatives amb l’objectiu d’ajudar a tot l’alumnat participant en la comprensió dels canvis socials i polítics

Descobrir eines per comprendre els canvis socials i polítics

F Pere Tarrés

Resum: 

El ‘Curs de Transformació Social i Ciutadania Crítica’ que organitzen Cristianisme i Justícia, Volpa Catalunya i Oxfam Intermón és un compromís en la lluita per la justícia.

Cristianisme i Justícia, Volpa Catalunya i Oxfam Intermón posen en marxa conjuntament el ‘Curs de Transformació Social i Ciutadania Crítica’ que dona eines formatives amb l’objectiu d’ajudar a tot l’alumnat participant en la comprensió dels canvis socials i polítics que s’esdevenen en un món globalitzat. D’aquesta manera, les entitats organitzadores acompanyen en un itinerari tant formatiu com de compromís en la lluita per la justícia, creant un espai d’aprofundiment fonamentat en l’esperança.

El curs, que comença el 26 d'octubre, està destinat a persones compromeses amb la realitat que envolta el món actual tant des de l’àmbit professional com també des de el voluntariat, l’activisme i la militància social. Es tracta d’un tipus de formació que proposa una anàlisi crítica de la situació sociopolítica existent i per això s’ha pensat per aquelles persones no es conformin només amb les dades o el relat oficial, sinó que cerquin enfocaments alternatius que toquin també la fe, les conviccions i les opcions de via, entre d’altres.

La metodologia del curs combina les seccions presencials amb les ponències i les dinàmiques participatives en format de tallers formatius. A més, es proposaran lectures entre sessions i es facilitarà la interacció entre les persones participants amb l’aula virtual en què el professorat publicarà els continguts. La data límit per inscriure’s és la primera setmana d’octubre i el cost per alumne és de 150 euros. Són un total de 25 les places que s’ofereixen per poder formar-hi part.

Sessions:

  • 1a. Una nova mirada - Fotografia de la globalització.
  • 2a. Impactes econòmics de la globalització. Alternatives en marxa.
  • 3a. Les cruïlles clau: límits ecològics i mobilitat humana.
  • 4a. El nou llaç social: individualisme i comunitat.
  • 5a. Crisi de cures i feminisme, nou abordatge social.
  • 6a. Resistència íntima i utopia: cridats a transformar la realitat.

Descarrega't el tríptic del curs

Preinscripció

Afegeix un comentari nou