‘Diverscat en Acció’, una eina comunicativa per tractar la diversitat cultural

F Pere Tarrés
 Font: Col·legi de Periodistes
Té l'objectiu de facilitar contactes i fonts d'informació relacionades amb la immigració i la diversitat cultural al país.
 Font: Col·legi de Periodistes
Té l'objectiu de facilitar contactes i fonts d'informació relacionades amb la immigració i la diversitat cultural al país.

‘Diverscat en Acció’, una eina comunicativa per tractar la diversitat cultural

F Pere Tarrés

Resum: 

El nou portal vol donar suport a les campanyes per eradicar els estereotips i els prejudicis que condueixen al discurs de l’odi.

‘Diverscat en Acció’ és un nou portal que pretén proporcionar mecanismes, oferir formació a professionals de la comunicació i a entitats socials per tal de generar sinèrgies entre els diversos col·lectius que aborden la diversitat. L’eina vol donar suport a les campanyes per erradicar els estereotips i els prejudicis que condueixen al discurs de l’odi i que estan presents en la societat i en els mitjans de comunicació. Creat pel Col·legi de Periodistes, el portal té l'objectiu de facilitar contactes i fonts d'informació relacionades amb la immigració i la diversitat cultural al país.

A l’abast de tot el públic, ‘Diverscat en Acció’ inclou una secció d'agenda amb els actes més interessants convocats per diferents actors, una secció amb documents i publicacions recomanades, enllaços a reportatges sobre diversitat, notícies i un directori amb contactes de professionals i persones que treballen en institucions públiques, grups de recerca, expertes o membres d'entitats que poden col·laborar o intervenir en els mitjans com a fonts especialitzades. En l’elaboració del portal hi ha col·laborat i han participat el Grup de Comunicació de la Xarxa BCN Antirumors i el propi Ajuntament de Barcelona.

Mitjans amb vocació de servei

El mateix dia en què es presentava el portat ‘Diverscat en Acció’, va fer-se públic el directori dels mitjans de comunicació local de Barcelona. Es tracta d’una exhaustiva radiografia de la setantena de mitjans escrits, radiofònics, digitals i televisius de tots i cadascun dels districtes de la ciutat de Barcelona amb vocació de servir al veïnat de cada barri. Paral·lelament a la confecció de la guia de mitjans locals, Diverscat va elaborar una enquesta sobre el tractament que aquests mateixos mitjans fan de la diversitat cultural i la immigració.

Afegeix un comentari nou