Eines per a un periodisme més humà

F Pere Tarrés
 Font: cnpven.org
Font: cnpven.org
 Font: IDHC
Font: IDHC
 Font: IDHC
Font: IDHC

Eines per a un periodisme més humà

F Pere Tarrés

Resum: 

L'Institut de Drets Humans de Catalunya organitza del 4 de setembre al 15 d'octubre una formació online en comunicació amb enfocament de drets.

Els mitjans de comunicació tenen un paper fonamental en la configuració i interpretació de la realitat que ens envolta. Una realitat incompleta i parcial si no reflecteix els drets i llibertats dels seus protagonistes. En aquest sentit, la funció social del periodisme és indubtable no només per la seva capacitat per denunciar les desigualtats i injustícies, també per la seva responsabilitat i influència en la creació d'una societat informada i crítica, compromesa en la defensa dels seus drets, sense oblidar el paper de vigilància dels poders públics.

Aquesta funció social exigeix als professionals de la comunicació informar sobre el que importa i no sobre el que interessa als poders fàctics que defineixen l'agenda informativa. És per aquest motiu que l'Institut de Drets Humans de Catalunya impartirà aquest curs que aposta per un periodisme responsable, centrat en les persones, en els seus drets i en les seves lluites.

La formació està adreçada a periodistes i altres persones treballadores dels mitjans de comunicació, responsables de comunicació d'entitats i de l'administració pública, activistes i membres d'entitats i moviments socials que exerceixen tasques comunicatives, estudiants i persones en formació a l’àmbit de la comunicació i professionals d'altres sectors amb interès en la comunicació amb enfocament de gènere i basat en drets humans.

Programa

Dades d'interès

Es tracta d'un curs virtual que tindrà lloc del 4 de setembre al 15 d'octubre, amb un cost de 150 euros. Les persones que hi estiguin interessades poden formalitzar la seva inscripció en el següent enllaç.

Afegeix un comentari nou