Àmbit de la notícia
Formació

Formació en línia en temps de Covid-19

Entitat redactora
El CAE
Autor/a
Adrià Torres
  • FRMOnline

Entre els mesos de maig i juny, el CAE programa 9 cursos gratuïts amb un total de 172 hores formatives.

Durant les properes setmanes, el CAE posa en marxa una àmplia programació d’activitats formatives en modalitat en línia que es durà a terme entre els mesos de maig, juny i juliol. Es tracta de 9 cursos amb durades d’entre les 10 i les 30 hores cadascun en els àmbits de la formació per a la intervenció educativa, la gestió associativa i la formació personal. Tots els cursos es duran a terme a través de la plataforma de formació dn línia del CAE i incorporaran altres modalitats formatives, com ara sessions grupals virtuals, utilització d’aplicacions de treball cooperatiu, etc.

En l’àmbit de la intervenció educativa hi ha dos cursos: 'Atenció a la diversitat: dislèxia' i 'Disseny de programacions didàctiques per a formadors/es'. La formació personal és l’àmbit on hi ha més cursos programats, amb 4 propostes: 'Eines de comunicació per a intervencions públiques' amb l’Enric Bastardas; 'Lideratge d’equips' amb Xavier Garcia i 'Gestió de l’estrès' i 'Habilitats de comunicació' amb Xavier Palou. També s’ofereix un curs d’'Obligacions legals de les associacions', un de 'Reciclatge en primers auxilis' i un de 'Manipulació d’Aliments'.

Es pot ampliar la informació concreta de cada curs (dates, continguts...) al web del CAE i des d’allà també es poden fer les inscripcions. També es previst que en els propers dies es pugui confirmar la programació de cursos de monitor/a d’activitats de lleure en format online.

Tots els cursos són gratuïts i s’adrecen a persones treballadores, tot i que amb l’actual situació d’excepcionalitat, es flexibilitza molt la participació de persones en situació d’atur. Aquestes accions venen finançades pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya a través dels plans sectorials i transversals de formació professional per a l'ocupació i compten amb la col·laboració de la Fundació Atlas i de Quiràlia, dos centres de formació del territori de la Catalunya Central.

El periple de la formació presencial

Una de les moltes conseqüències que la Covid-19 ha tingut al CAE va ser l’aturada de tota la formació presencial que s’impartia des de l’entitat. En un primer instant, les diferents administracions que donen reconeixement a aquestes formacions varen permetre la finalització dels cursos que ja estaven iniciats a través d’alternatives no presencials com ara plataformes de formació, sessions virtuals, activitats a distància, etc.

Un cop vist, però, l’ampli abast temporal de l’afectació de la pandèmia, aquestes administracions han fet un segon pas, consistent en autoritzar l’inici de nous cursos en modalitat  en línia una vegada aprovades les propostes d’adaptació presentades pels centres formatius, un tràmit que el CAE ja ha superat.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari