‘I tu què en penses?', una campanya per fomentar el debat i l’esperit crític entre el jovent

Fundació Pere Tarrés - Transversal
La campanya oferirà un vídeo mensual i recursos pedagògics per tractar temes que afecten a la infància i l'adolescència.  Font: Fundació Pere Tarrés
La campanya oferirà un vídeo mensual i recursos pedagògics per tractar temes que afecten a la infància i l'adolescència. Font: Fundació Pere Tarrés
La primera entrega reflexiona sobre la importància del voluntariat juvenil. Font: Fundació Pere Tarrés
La primera entrega reflexiona sobre la importància del voluntariat juvenil. Font: Fundació Pere Tarrés

‘I tu què en penses?', una campanya per fomentar el debat i l’esperit crític entre el jovent

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

La Fundació Pere Tarrés oferirà un vídeo mensual i altres recursos pedagògics sobre temàtiques que impliquen i interessen al jovent, per tal d'ajudar als monitors i monitores a educar en valors.

La Fundació Pere Tarrés impulsa ‘I tu què en penses?’, una campanya que pretén oferir als monitors/es i educadors/es que acompanyen al jovent, eines i recursos pedagògics per educar en valors i fomentar l’esperit crític.

La campanya consisteix en la publicació d’un vídeo mensual i materials educatius enfocats a crear debat i reflexió entorn de temàtiques diverses que afecten i interpel·len a les noves generacions, com ara el voluntariat, el consum de tòxics, els vincles amb la família, les noves tecnologies, la visió del futur o la relació amb el medi ambient.

Cada vídeo comptarà amb una posada en escena i un enfocament específic, amb entrevistes, converses filmades de manera espontània, escenes de ficció i dinàmiques participatives, entre altres formats. En ells, infants i jovent, els seus monitors i monitores i altres persones vinculades al món del lleure donaran les seves opinions i punts de vista sobre cada tòpic.

La primera entrega reflexiona sobre el voluntariat juvenil

A la primera entrega, publicada aquest mes de març, es debat sobre el voluntariat amb una xerrada entre tres persones participants dels cursos residencials de monitors/es i directors/es del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés. El jovent participant respon a preguntes sobre la importància de destinar una part del temps lliure a activitats de voluntariat i el què aporta fer-ho.

Recursos pedagògics addicionals

A la descripció del vídeo de Youtube, les persones interessades poden trobar documents i publicacions per conèixer més sobre el voluntariat amb joves i adolescents i saber-ne més sobre els drets i deures de les persones voluntàries i sobre com cercar crides de voluntariat, entre altres qüestions.

La iniciativa també busca generar debat públic sobre cada una de les temàtiques que protagonitzen els vídeos. Amb aquest propòsit, el MCECC anima a aquelles persones que ho vulguin a explicar què pensen del voluntariat, a través de les xarxes socials i amb l’etiqueta #Ituqueenpenses.

En aquest enllaç podeu trobar un recopilatori amb tots els vídeos i recursos.

Afegeix un comentari nou