Inscripcions obertes per a la 20a Diplomatura de Cultura de Pau

F Pere Tarrés
 Font: Escola de Cultura de Pau
La Diplomatura de Cultura de Pau proporciona a l’alumnat, al llarg del procés formatiu, els coneixements necessaris per comprendre el concepte d'educació i cultura de pau

Inscripcions obertes per a la 20a Diplomatura de Cultura de Pau

F Pere Tarrés

Resum: 

El curs vol incrementar el coneixement i la conscienciació sobre la conflictivitat armada i la construcció de pau.

L’Escola Cultura de Pau ja té obertes les inscripcions per a la 20a edició de la Diplomatura de Cultura de Pau que tindrà lloc del 16 d’octubre de 2018 fins el 4 de juny de l’any vinent amb sessions els dimarts i els dijous de 16.00 a 20.00 hores a la UAB. El postgrau vol incrementar el coneixement i la conscienciació a Catalunya i en l’àmbit estatal i internacional sobre la conflictivitat armada i la construcció de pau, amb enfocament de gènere i basat en drets humans.

El curs permet endinsar-se en tres dimensions de la cultura de pau com són els fonaments de l’educació i la recerca de la pau, en què es practiquen les principals habilitats necessàries per a transformar conflictes i s’analitzen els fonaments de la investigació per la pau; l'anàlisi dels conflictes armats i altres violències, que estudia diferents facetes de la violència estructural i cultural, i de la violència directa armada; i la construcció de pau, que aborda diverses formes de transformar un context violent.

Amb 20 anys impartint-se, la Diplomatura de Cultura de Pau proporciona a l’alumnat, al llarg del procés formatiu, els coneixements necessaris per comprendre el concepte d'educació i cultura de pau i la transformació de conflictes en l’àmbit de les relacions interpersonals. Així mateix, les persones que en formen part acaben adquirint les capacitats per a l'anàlisi dels conflictes a nivell macro, com és el cas dels conflictes armats, i els processos de negociació.

Els principals perfils a qui va destinat el postgrau és el de persones interessades en la cooperació internacional i la justícia global, en la gestió de projectes d’ONG globals i internacionals i en el desenvolupament, la defensa i la promoció dels drets humans. També per a periodistes especialitzats/des en contextos de conflicte armat o violació de drets humans, investigadors i investigadores, educadors i educadores, professionals de la mediació i del sector sanitari.

Més informació a la web oficial.

Afegeix un comentari nou