La Fundació Pere Tarrés ha dut a terme un projecte de tecnologia mòbil en centres de menors

Associació per a Joves Teb
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Fundació Pere Tarrés ha dut a terme un projecte de tecnologia mòbil en centres de menors

Associació per a Joves Teb

Resum: 

Ha estat una iniciativa educativa i innovadora duta a terme durant el curs 2015-2016 amb menors d'edat que es troben en centres privats de llibertat.

La Fundació Pere Tarrés ha desenvolupat aquesta iniciativa en col·laboració amb l’agència tecnològica d’esdeveniments Padcelona, realitzant dinàmiques relacionades amb l’ús de les aplicacions mòbils i una gimcana digital.

D'aquesta manera, s'ha treballat amb les tecnologies mòbils com a eina educativa i innovadora amb a un total de 50 joves interns al Centre de menors L’Alzina, a Palau-solità i Plegamans.

El fet que durant l'estada al centre els i les joves no tenen accés a Internet ha fet dels smartphones i les tauletes elements motivadors en el procés d’ensenyament i aprenentatge del projecte, que té com a objectius enriquir i millorar el seu rendiment acadèmic.

La implementació del projecte s’ha dividit en dues fases. En una primera es va aprofitar Sant Jordi per dur a terme tres tallers en els quals es van crear un avatar, codis QR i una animació.

A la segona fase, al final de curs, es va fer una gimcana mòbil per diferents espais del recinte amb la finalitat de repassar el contingut curricular fet a classe i treballar competències i valors com l’autonomia, la iniciativa, el treball en equip i la responsabilitat, entre d’altres.

Afegeix un comentari nou