La UAB cerca projectes d’entitats per a programes d’aprenentatge servei

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Cooperativa L’olivera, una de les entitats amb un projecte ApS.  Font: FAS
Cooperativa L’olivera, una de les entitats amb un projecte ApS. Font: FAS
17 entitats i institucions públiques ja participen del programa. Font: FAS
37 entitats i institucions públiques ja participen del programa. Font: FAS

La UAB cerca projectes d’entitats per a programes d’aprenentatge servei

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

Un any més, la iniciativa pretén que l’alumnat de la universitat pugui realitzar els seus Treballs de Fi de Grau mentre fa un servei a la comunitat.

La Universitat Autònoma de Barcelona impulsa l’Aprenentatge Servei o ApS a la universitat com a metodologia d’aprenentatge significatiu, en la qual l’estudiant desenvolupa les seves competències acadèmiques mentre fa un servei a la comunitat, ja sigui en entitats socials, centres educatius o de salut, etc. Així, els alumnes que ho desitgen, poden desenvolupar aquest tipus d’aprenentatge durant els seus Treballs de Final de Grau (TFG’s) a partir de les propostes que hagin fet arribar les entitats socials a través de l’Oficina ApS de la UAB.

Per això, es busquen entitats que puguin identificar necessitats que tenen elles mateixes o el seu entorn, i que les traslladin en forma de projecte per tal que un estudiant de la UAB, sota la supervisió del seu tutor/a acadèmic, el pugui desenvolupar de manera que, en acabar el TFG, el resultat sigui d’utilitat per l’entitat.

Aquest és el tercer any que es fa aquesta crida a les entitats i les propostes escollides es desenvoluparan durant el curs vinent (2021-2022).

37 entitats i institucions públiques ja participen del programa

Enguany, 37 entitats i institucions públiques estan participant en aquest projecte, implicant a un total de 88 estudiants de diferents facultats i àmbits de coneixement que desenvoluparan reptes tan diversos com estudiar la implementació d’un programa social, fer divulgació científica sobre la vacunació a un institut de secundària, transformar el pati d’un centre educatiu amb perspectiva de gènere, comparar la biodiversitat ornitològica de dos espais del Vallès o analitzar l’impacte psicològic dels desnonaments, entre d’altres.

Les entitats col·laboradores també són molt diverses tot i que predominen entitats de l’àmbit de l’educació formal, la salut i la millora de condicions socioeconòmiques i la cohesió social. Per consultar la llista sencera d’entitats i de temàtiques podeu visitar la web ApS de la UAB.

Com puc presentar el meu projecte?

Les entitats interessades només han d’omplir aquest formulari amb la seva proposta i l’Oficina d’ApS es posarà en contacte amb elles. El termini màxim per a la recepció de propostes és el 30 de març.

Afegeix un comentari nou