Les escoles de formació escriuen la carta als Reis Mags

F Pere Tarrés
 Font: Fundació Pere Tarrés
Des de la Generalitat de Catalunya s'aposta pel coneixement com a element capital per a la transformació. Font: Fundació Pere Tarrés
 Font: Fundació Pere Tarrés
Les escoles de formació consideren que la implicació de joves i adults és essencial per fer un món millor. Font: Fundació Pere Tarrés
 Font: Fundació Pere Tarrés
La formació en el lleure s'enfoca en una educació equitativa, justa i igualitària. Font: Fundació Pere Tarrés

Les escoles de formació escriuen la carta als Reis Mags

F Pere Tarrés

Resum: 

Seguir treballant conjuntament per un món millor. Aquest seria, a grans trets, el desig unànime per al nou any d’algunes de les escoles reconegudes pel PFAVC.

El Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya que s’impulsa des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha celebrat l’any 2019 el seu 25è aniversari. Ho ha fet amb totes les escoles reconegudes per aquest Pla que, des del 1994, mostra el compromís amb les polítiques de foment del voluntariat, especialment amb la formació, i aposta pel coneixement com a element capital per a la transformació de les persones voluntàries i per la qualitat de la seva intervenció.

A les portes del 2020, des de Xarxanet hem volgut demanar a algunes d’aquestes escoles de formació, quins són els seus desitjos per al nou any. A continuació, una mostra dels reptes que tenen al davant.

“Des de l'escola Adhara ens agradaria que aquest nou any 2020 les escoles de lleure s'omplissin de joves i adults implicats en voler transformar la societat a través del món del lleure. Que juntes continuem treballant per transmetre valors i ensenyar als infants a desenvolupar-se i créixer dins d'aquesta societat cada cop més exigent i diversa. Ens agradaria que tant els formadors, futurs monitors i monitores de lleure com tots aquells agents implicats en el desenvolupament i aprenentatge dels infants puguem reflexionar i treballar conjuntament en un món millor.”

“Des de la Fundació Esplai Girona - Mare de Déu del Mont desitgem que aquest 2020 sigui un any ple d'inquietuds i projectes de millora i transformació social des de l'educació en el lleure. Que tots els infants i joves puguin gaudir d'activitats de lleure de qualitat, independentment d'on visquin o de quina sigui la seva situació o condició. I que la formació no pari de fer-nos créixer i reflexionar impulsant-nos a seguir treballant per fer un món millor.”

“Ara, la joia del moment. Satisfets dels nostres passos.

Demà, l’esperança del futur. Abracem els canvis per gaudir del camí. Agermanats en els valors, amb els joves.

El projecte: treballar en el món de les persones i albirar un món millor.”

“Des de l’Escola Mirall desitgem que aquest 2020 l’educació en el lleure pugui arribar a tots els infants i joves! Que aquesta inquietud i motivació de tantes persones de transformar la realitat a través del voluntariat pugui tenir el reconeixement que realment es mereix, que puguem continuar acompanyant en el creixement i formació dels monitors/es de lleure i seguim avançant en la construcció d’una societat sense cap tipus de discriminació!”

“Els nostres desitjos pel 2020 són poder seguir treballant en la millora de la formació que oferim dins de l’àmbit de l’educació en el lleure i professionalitzador i ocupacional, en el sector social, sanitari i de la gent gran. Sabem de la importància del lleure educatiu i de la formació professionalitzadora com a elements essencials per a construir societats més justes, responsables i inclusives.

I per això, volem seguir compromesos en la millora i l’abast de la nostra tasca perquè l’impacte que generi incideixi de manera directa en l’increment de la qualitat de vida de les persones, infants, joves i adults, i de les seves comunitats. Obrint vies, acompanyant i motivant-les a construir futurs més humans i esperançadors. I seguir sent referents en aquests àmbits, contribuint a millorar el sector amb el coneixement i l’experiència adquirida al llarg dels anys. Aquest és el nostre veritable impuls per continuar.”

“Com a Escola de l’Esplai, desitgem continuar formant persones per tenir un món millor, conscienciant en l’ecologisme i la cura del planeta i continuant transmetent els valors de l’educació per no deixar mai de veure el somriure dels nostres infants. Que aquest nou any no deixem de construir una gran xarxa amb les entitats del nostre territori i que totes i tots transformem la societat perquè sigui més equitativa, justa i igualitària. Per transformar el món, formem persones.”

Afegeix un comentari nou