Neix el Formiguer, materials pedagògics per apropar l’Economia social i solidària a les aules

Barabara Educació
 Font: Barabara Educació
Primeres dues edicions de la col·lecció El Formiguer.

Neix el Formiguer, materials pedagògics per apropar l’Economia social i solidària a les aules

Barabara Educació

Resum: 

L’Economia Social i Solidària es consolida cada cop més com una alternativa al model econòmic capitalista. Amb el Formiguer, Barabara Educació aposta per apropar-la a les aules, on comença tot.

Barabara Educació, la cooperativa d'iniciativa social sense ànim de lucre especialitzada en la formació en competències transversals i habilitats socials, vol acostar el coneixement de l’economia social i cooperativa a les aules del nostre territori. El Formiguer és una col·lecció de materials pedagògics que ja compta amb dues edicions.

La primera edició està dedicada a conèixer a fons les cooperatives: entendre els valors i el principis cooperatius, aprofundir en el funcionament i el model organitzatius de les cooperatives i en la democràcia i participació interna. Compta amb una proposta de material pel professorat i una proposta d’activitats per l’alumnat. És una proposta educativa dirigida a l’alumnat de segon cicle de secundària, tot i que és adaptable a altres nivells.

La segona edició tracta sobre la gestió dialogada del conflicte a les cooperatives d’alumnes. Aquesta segona proposta està especialment dirigida al professorat, i aporta estratègies grupals per a la gestió del conflicte. Els objectius són comprendre el conflicte i la seva gestió, normalitzar-ho, facilitar la incorporació de la gestió dialogada i facilitar eines i tècniques per a l’autogestió del conflicte en el si de les cooperatives d’alumnes. Aquesta segona edició ha comptat amb la col·laboració d’Escoles Cooperatives i Escola Guinardó.

Els materials es poden descarregar de forma íntegra i gratuïta al web de Barabara Educació. I, la col·lecció Del Formiguer seguirà creixent, amb la voluntat d’educar en valors i ensenyar a l’alumnat que existeixen alternatives. L’Economia Social i Solidària es consolida cada cop més com una alternativa al model econòmic capitalista, les entitats i cooperatives treballen perquè estigui més present a les institucions del nostre territori, i en paral·lel Barabara Educació aposta per apropar-la a les aules, on comença tot.

Afegeix un comentari nou