Nou programa per a l'enfortiment econòmic d'associacions

F Pere Tarrés
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Nou programa per a l'enfortiment econòmic d'associacions

F Pere Tarrés

Resum: 

Es presenta com una eina per millorar l’autonomia financera de les entitats i es desenvoluparà a través d’una metodologia participativa.

Barcelona Activa i l’Observatori del Tercer Sector van presentar el passat dimarts 14 de febrer la posada en marxa d’un programa pilot dirigit a les associacions, que té per objectiu enfortir-les econòmicament i millorar-ne la seva autonomia financera. Es tracta d’un projecte que té un important component exploratori i que es desenvoluparà a través d’una metodologia participativa.

La importància d’una bona gestió econòmica per a generar impacte social. Aquesta es la base sobre la qual es fonamenta la iniciativa que té per davant diverses fases abans de la consecució final. Així, el proper pas serà la realització de sis grups de discussió, oberts a qualsevol associació i que tenen per objectiu identificar i definir els eixos bàsics pel que fa a l’economia d’una associació, per tal d’extreure’n accions, mesures i recursos per desenvolupar en el marc del programa.

Aquests grups es realitzaran entre el 20 de febrer i el 7 de març. Totes les persones interessades poden posar-se en contacte amb l’Observatori del Tercer Sector a través d’aquest correu electrònic. També es pot rebre periòdicament informació sobre el projecte fent la inscripció en aquest formulari.

Un cop definides aquestes accions i recursos es durà a terme un prova pilot amb una vintena d’associacions de la ciutat, consistent en la realització d’una diagnosi de la seva situació econòmica, a partir dels eixos establerts i la implementació dels recursos i les accions més adients per a cada cas. L’avaluació dels resultats d’aquesta prova pilot permetrà analitzar-ne la seva idoneïtat, així com la seva escalabilitat i sostenibilitat en el temps.

Més informació

Afegeix un comentari nou