Postgrau sobre adolescents i joves migrants sense referents familiars

F Pere Tarrés
 Font: Antanias - Pixabay
Està destinat a professionals de l’àmbit social i compta amb un nombrós professorat expert i sis conferenciants especialistes en les temàtiques que es tractaran al llarg del curs.

Postgrau sobre adolescents i joves migrants sense referents familiars

F Pere Tarrés

Resum: 

Ofereix una formació completa sobre els nous paradigmes que estan cridats a transformar el model vigent d’atenció a aquest col·lectiu.

Aquest proper curs 2018-2019 s’impartirà la primera edició del postgrau ‘Menors estrangers no acompanyats. Persones en trànsit a la recerca d’una vida digna’, dissenyat i organitzat per la Universitat de Barcelona, el Col·legi de Treball Social de Catalunya (TSCAT) i la Fundació Idea. Està destinat a professionals de l’àmbit social i compta amb un nombrós professorat expert i sis conferenciants especialistes en les temàtiques que es tractaran al llarg del curs.

El postgrau possibilita un espai formatiu integral que recorre els àmbits de la salut, la justícia, l’educació, la cooperació internacional, la protecció, la participació, els drets i la internacionalització del fenomen per tal d’oferir coneixement i aprofundiment sobre la realitat d’aquest col·lectiu. Així mateix, ofereix una formació completa sobre els nous paradigmes que estan cridats a transformar el model vigent d’atenció a les persones migrades adolescents i joves, i a reorientar el rol de professionals que intervenen en el seu acompanyament, atenció i suport.

Es tracta del primer postgrau en adolescents i joves migrants sense referents adults. I és que la saturació i sobre-demanda en el circuit d’atenció a la infància i l’adolescència posa en evidència la necessitat de disposar de professionals degudament formats i coneixedors d’aquest fenomen, per atendre’ls adequadament i per implementar els recursos més idonis per aconseguir la integració plena. Oferirà pràctiques en entorns reals amb participació directa de joves que viuen o han viscut un procés migratori sense referents familiars en territori català, tant tutelats com extutelats i no tutelats.

Totes aquelles persones interessades en formar part d’aquest postgrau, han de fer la preinscripció enviant el currículum i una carta de presentació al correu electrònic catalunya@tscat.cat. Per una altra part, el 6 de setembre tindrà lloc una sessió informativa a les 17.30 hores a la seu del Col·legi de Treball Social (Portaferrissa 18) de Barcelona.

Més informació

Afegeix un comentari nou