Projectes comunitaris i innovació, per posar punt i final al Congrés

F Pere Tarrés
Plenari 'Com serà l'atenció a les persones el 2030?
Plenari 'Com serà l'atenció a les persones el 2030?
Debat plenari 'Com serà l'atenció a les persones el 2030?
Debat plenari 'Com serà l'atenció a les persones el 2030?

Projectes comunitaris i innovació, per posar punt i final al Congrés

F Pere Tarrés

Resum: 

Una mirada al futur de l’atenció a les persones ha estat el tema protagonista en el plenari inicial.

El VI Congrés del Tercer Sector Social ha començat el darrer dia amb el debat plenari 'Com serà l'atenció a les persones el 2030?' en què Marina Geli, de la UVic-UCC, Josep Villarreal, de l'Àrea de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona i Josep Maria Pascual, d’Estratègies de Qualitat Urbana han visualitzat el futur de l’atenció a les persones. En aquesta línia, Geli ha explicat la necessitat d’apoderar persones per prevenir la dependència, mentre Pascual posava sobre la taula el fet de “pensar en estratègies i no en plans quan parlem de polítiques d’atenció a les persones”.

En els debats posteriors, Josep Torrico, de la Fundació Marianao, Carles Alsinet, de la Universitat de Lleida i Ernest Valls, de l'Ajuntament de Tortosa han manifestat la necessitat d’establir estratègies entre agents per assegurar la cohesió social. A la sala 1, Lluís Martínez, del Fòrum de Síndics i Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya, Lourdes Borrell, de la Fundació Hàbitat3 i Gabriel Fernández, de l’Ajuntament de Sabadell han evidenciat com el Tercer Sector Social esdevé un aliat necessari dels ens locals a l'hora de cercar solucions que assegurin els drets energètics de la ciutadania.

En ‘Reptes digitals per a unes entitats socials innovadores’ Jordi Arrufí, del Mobile World Capital Barcelona, Anna Majó, d'Innovació Digital de l'Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa i Xavier Trabado de la Federació Salut Mental Catalunya, han posat sobre la taula experiències en processos de transformació digital, fent incidència en què la tecnologia ha d’ajudar a resoldre els reptes socials però sempre amb una ètica i uns límits. El punt i final al Congrés l’han posat els parlaments de Francina Alsina, presidenta de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya amb la lectura del manifest del 6è Congrés del Tercer Sector Social.

El ‘Social Speakers' Corner’ amb la innovació de proximitat

Al llarg dels dos dies, aquest espai dinàmic i interactiu ha permès conèixer els projectes més innovadors del sector social promovent la relació de proximitat entre les persones assistents. El canvi de format respecte edicions anteriors ha apropat els congressistes a les experiències, agrupades en diversos àmbits d’interès. En total, han estat 84 projectes sobre la gestió i organització de les entitats, el treball en xarxa, la formació i l’atenció social i comunitària.

Afegeix un comentari nou