Propostes formatives per a la governança dels recursos i el canvi climàtic

Fundació Autònoma Solidària
 Font: Antonio
Les formacions tindran lloc a finals del mes d'abril i principis de maig. Foto: Antonio Marín
 Font: Fundació Solidària UB
Un dels cursos tractarà la situació del canvi climàtic i proposa un model productiu sostenible. Foto: Fundació Solidària UB

Propostes formatives per a la governança dels recursos i el canvi climàtic

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Un curs reflexiona sobre la construcció de sobiranies i l’altre fa una anàlisi de les conseqüències que pot tenir la destrucció del medi ambient.

La Fundació Solidaritat UB, amb la col·laboració de diverses entitats, organitza per a finals d’aquest mes i principis del vinent, dues noves formacions. La primera porta per títol ‘Construïm sobiranies’ i pretén oferir eines per a la transformació social a través de la incidència política en la governança dels recursos. La segona, ‘Canvi climàtic: Hi som a temps?’ proposa fer un diagnòstic de la situació actual i analitzar les conseqüències que pot tenir la destrucció del medi ambient.

Construïm sobiranies

Enginyeria sense Fronteres, conjuntament amb el Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC, la Fundació Món-3 i la Fundació Solidaritat UB, ofereix aquest curs presencial gratuït. Amb el subtítol ‘Governem l’energia, l’aliment, l’aigua, la tecnologia i les nostres vides!’, la formació proposa reflexionar sobre la construcció de sobiranies que responguin a criteris d’equitat i justícia social i ambiental i no a criteris lucratius.

El curs tindrà lloc els dies 25 i 26 d’abril i 2, 3 i 9 de maig, de 18.00 a 21.00 hores, a la Lleialtat Santsenca (c. Olzinelles, 31 de Barcelona). Les inscripcions són obertes i s’han de fer a través d’aquest formulari. El programa tractarà tant de sobirania energètica com alimentària, de l’aigua, ecofeminista i tecnològica. Estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Barcelona podran convalidar la formació per 1 ECTS a través de treballs sobre el curs.

Canvi climàtic: Hi som a temps?

El curs tractarà la situació del canvi climàtic i proposa un model productiu sostenible mitjançant un diagnòstic de la situació actual i l’anàlisi de les conseqüències que pot tenir la destrucció del medi ambient en àmbits com el de la salut humana o la biodiversitat. També se centra en el repte de la transició ecològica cap a un model productiu sostenible, així com en el rol que hi desenvoluparan les ciutats i la pròpia ciutadania.

La formació es durà a terme en cinc sessions, del 2 al 16 de maig, de 17.30 a 20.30 hores, a l’Aula de Drets Humans de L’Hospitalet de Llobregat (c. Josep Ma. de Sagarra, 29). El curs està organitzat Tres Quarts per Cinc Quarts i la Fundació Solidaritat UB. Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet, L’Hospitalet pels Drets Humans, la Universitat de Barcelona i la Fundació Món-3. El preu és de 30 euros i la inscripció s’ha de fer al telèfon 934024325 o via correu electrònic a mon-3@mon-3.org.

Afegeix un comentari nou