Un espai de trobada, intercanvi i formació pel voluntariat de la UAB

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Un espai de trobada, intercanvi i formació pel voluntariat de la UAB

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La Fundació Autònoma Solidària (FAS) organitza cada curs el Nostrum, un acte que busca reunir les diferents persones vinculades a la Fundació per treballar de manera conjunta en la formació i el desenvolupament de propostes. L’al·licient de la trobada rau en l’ambient distès que s’hi respira durant tota la jornada.

En una jornada marcada pel bon ambient, prop de seixanta persones vinculades a la Fundació Autònoma Solidària (FAS) es van reunir el passat dissabte 26 de novembre a l’Espai Jove de Fontana de Gràcia per celebrar, com cada curs la trobada del Nostrum. Voluntaris/es, becaris/es, pràcticums i treballadors/es de diferents programes de voluntariat de la FAS van ser els protagonistes de la reunió, que els va permetre agrupar-se en un context diferent al del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La trobada va començar amb una dinàmica de grup que va permetre als prop de seixanta participants conèixer-se, aprofundir en els valors de la Fundació, conèixer els diferents programes organitzats i impulsats per la FAS i entendre la funció de cada un d’ells. Desprès de diferents activitats en grups compostos per persones de diferents programes, els participants es van separar per programes amb l’objectiu de profunditzar en els temes que els tocaven més de ple. Els membres de CROMA (programa relacionat amb els centres educatius), Justícia i Sociosanitari es van centrar en els objectius i valors que envolten els tres programes, mentre que els de Cooperació i Medi Ambient van assistir a un col·loqui sobre la sobirania alimentària realitzat per Gustau Duch, membre de Veterinaris Sense Fronteres.

Les activitats van seguir després de dinar amb xerrades i la programació de noves campanyes de promoció. Tot i l’ambient festiu i distès que s’hi va poder respirar, el Nostrum no va deixar de ser en cap moment un exemple més de formació específica. Aquestes permeten als voluntaris i voluntàries tenir eines per poder dur a terme la seva tasca sent coneixedors de com cal afrontar determinades situacions que no sempre són fàcils.

L’esperit de cooperació i justícia social va estar molt present en tot moment. Prova d’això n’és el càtering que la FAS va decidir contractar perquè servís el dinar: Mescladís. Aquest va néixer a partir d’una iniciativa d’economia solidària que aposta per la inserció laboral i la integració social de persones en risc d’exclusió a partir de la cuina.

El Nostrum va rebre una bona valoració per part de tots els participants, des dels voluntaris/es fins els treballadors/es. Jaume Carbonell, voluntari del Grup de Cooperació de la FAS va valorar l’experiència amb entusiasme: “El Nostrum és fantàstic, estem aquí un dissabte compartint experiències i coneixent la resta de programes de la FAS!”.

Afegeix un comentari nou