Un estudi definirà les necessitats formatives del Tercer Sector Social

F Pere Tarrés
 Font: Universitat Arkansas
La iniciativa pretén donar a conèixer la situació actual a través d’una diagnosi de les necessitats de formació. Foto: Universitat Arkansas
 Font:
La Confederació entén la formació dels equips de professionals com un element de valor estratègic. Foto: La Confederació

Un estudi definirà les necessitats formatives del Tercer Sector Social

F Pere Tarrés

Resum: 

Ajudarà a dissenyar accions adaptades a les necessitats reals de les organitzacions i de les persones que les conformen.

La Confederació ha posat en marxa un estudi que pretén analitzar i definir les principals necessitats formatives del Tercer Sector Social de Catalunya i que ajudarà a dissenyar accions adaptades a les necessitats reals de les organitzacions i de qui les conformen. Amb la col·laboració de la Fundació Pere Tarrés i el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la recerca parteix d’una primera anàlisi documental i, per això, des de l’entitat es demana a totes les organitzacions que enviïn el pla de formació a través d’aquest correu electrònic.

Aquesta iniciativa pretén donar a conèixer la situació actual a través d’una diagnosi de les necessitats de formació per cobrir la demanda del sector, identificar tendències futures i definir les estratègies i les actuacions sectorials futures en matèria de necessitats formatives. El projecte, a més, inclou també l’elaboració d’una guia per ajudar a les organitzacions en la millora del procés de detecció de necessitats formatives en els seus equips. La fase de recollida de plans finalitza el divendres 8 de novembre de 2019.

Element de valor estratègic

L’entitat entén la formació dels equips de professionals com un element de valor estratègic per a la millora contínua de les organitzacions. D'acord amb aquest plantejament, La Confederació promou la formació contínua dels professionals del Tercer Sector Social, posant a disposició de les organitzacions i de les persones treballadores l'oferta formativa dissenyada i organitzada des del mateix sector, a través d'entitats i centres de formació especialitzats.

Afegeix un comentari nou