8 de març: compromís amb l’equitat de gènere

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Montse Mateo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

8 de març: compromís amb l’equitat de gènere

Autor/a: 
Montse Mateo
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

En el marc de la campanya, el dia 8 de març es celebraran actes institucionals arreu del territori on es podrà sentir la Declaració institucional del Govern.

En aquesta declaració, el Govern recorda que la celebració d’enguany del Dia Internacional de les Dones té una dimensió nova que ve marcada pel procés polític cap a una futura constitució catalana i pel marc regulador que ha aportat la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes.

La llei ens permet desenvolupar una sèrie d'instruments molt potents per fomentar l'accés de la dona al món laboral.
Teresa Pitarch, presidenta de l'ICD.

La declaració reconeix el paper que han tingut històricament els feminismes i les mobilitzacions de les dones en el camí cap a la igualtat efectiva entre homes i dones. En aquest sentit, per a Teresa Pitarch, presidenta de l'ICD, la imatge de la campanya és també un homenatge al feminisme i a la lluita de les dones per a la equitat de gènere.

Cal que, des de les institucions, anem feminitzant la societat, és a dir, anem incorporant les dones, les seves aspiracions, les seves aportacions i formes de fer, la seva sensibilitat, al centre de la política.
Declaració institucional

El Govern manifesta també la seva voluntat de “dialogar amb les dones per conèixer les seves experiències i reconèixer les seves experteses” i el seu “compromís d’impulsar i desenvolupar el manament que el nou marc normatiu per a la igualtat efectiva de dones i homes ens dóna”.

La campanya, que es pot seguir amb l’etiqueta #Equitat8m, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

Afegeix un comentari nou