El 112 incorpora una aplicació que geolocalitza les emergències

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
 Font:
Font:

El 112 incorpora una aplicació que geolocalitza les emergències

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El telèfon d’emergències CAT112 posa a disposició de la ciutadania aquesta aplicació gratuïta per a mòbils que geolocalitza automàticament els ciutadans que truquin per alertar d’una situació d’emergència.

Durant una trucada des de l'aplicació My112 al CAT112, si hi ha cobertura de dades (4G, 3G o GPRS), automàticament s'envia la localització. En el cas que només hi hagi cobertura per veu, és el ciutadà qui ha de facilitar durant la trucada les coordenades que apareixeran en la pantalla del telèfon mòbil.

L'aplicació és de gran utilitat en casos en què la persona que pateix l’emergència o que n’és testimoni no sap on es troba exactament (zones rurals, en trajectes per carreteres, etcètera).

Ha estat esenvolupada per Telefonica i està disponible per a sistemes Android i iOS, es podrà utilitzar a tot el territori sempre que hi hagi cobertura. Permet també l'enviament de fotos per ajudar els equips d'emergència en cas que així ho demanin i l'enviament de missatges al ciutadà per part de les autoritats.

My112 té una versió accesible per a persones d'edat avançada, amb números més grans per afavorir-ne la llegibilitat i que indica a l'usuari el nom i número de carrer en que es troba.

Afegeix un comentari nou