Les causes de Pere Casaldàliga

Coordinadora d'ONG Solidàries
Autor/a: 
Sònia Cervià
 Font: Creative Commmons
Font: Creative Commmons

Les causes de Pere Casaldàliga

Autor/a: 
Sònia Cervià
Coordinadora d'ONG Solidàries

Resum: 

La Comissió de l'Agenda Llatinoamericana, Justícia i Pau Girona i la Coordinadora d'ONG Solidàries impulsen de l'11 al 15 de maig, una setmana d'activitats entorn les grans causes que van guiar el pensament de Pere Casaldàliga.

La casualitat ha fet coincidir el 30è aniversari de l'Agenda Llatinoamericana amb la mort del seu fundador, el bisbe català de São Félix d’Araguaia, Pere Casaldàliga (Balsareny,1928 – Batatais, 2020). Casaldàliga va ser un religiós vinculat a la Teologia de l'Alliberament, escriptor, poeta, i un ferm defensor dels drets i la vida dels indis i camperols. Va viure gran part de la seva vida al Brasil, on va arribar a ser bisbe de Prelatura territorial de São Félix, al Mato Grosso. D'entre les seves grans causes: la Justícia Universal i el Decreixement com a via per salvar el planeta. Dos temes presents, també, com la seva vida i la seva poesia, en el programa d'activitats per recordar i mantenir viu el seu llegat.

El programa d'actes d'aquesta setmana-homenatge a Casaldàliga s'obrirà dimarts 11 (19h al Cinema Truffaut de Girona) amb la projecció de la pel·lícula «Descalç sobre la terra vermella», una minisèrie de dos episodis dirigit per Oriol Ferrer amb guió de Marcos Berstein i Maria Jaen, basada en el llibre de Francesc Escribano que relata l'experiència de Pere Casaldàliga amb els indígenes de Mato Grosso. Presentarà la pel·lícula i obrirà el debat, el periodista, Francesc Escribano.

Durant la setmana, a més, hi haurà un parell de taules rodones dedicades a dues de les grans casuses de Casaldàliga: el decreixement i la justícia universal. Dijous, 13 de maig (19h | Col·legi d’Advocacia de Girona de Girona) el debat sobre justícia universal serà a càrrec de Elizabeth Fuentes i Salvador Martí, i moderat per la periodista Laura Fanals. Divemdres 14, s'abordarà el decreixement ( 19h| Col·legi d’Advocacia de Girona) amb Sergi Nuss i Biel Jover Avellà. Un debat sobre el decreixement com a factor fonamental per a la millora de la salut del Planeta però també, com a recomanació per a equilibrar la societat mitjançant lanecessària reducció de la producció econòmica. Moderarà la periodista Lluïsa Fuentes.

Per finalitzar aquesta setmana sobre Casaldàliga, hi haurà una lectura musicada dels seus poemes al Claustre del Monestir de Sant Daniel (dissabte 15 de maig a les 12h) , coordinada per Xavier Thió (veus) i Glòria Argany (música).

Tots els actes són presencials i amb aforament restringit i els debats es podran seguir, també per streaming.

Podeu consultar el programa aquí>>

Afegeix un comentari nou