L'oferta educativa de la Coordinadora d'ONG Solidàries, en un catàleg

Coordinadora d'ONG Solidàries
Autor/a: 
Sònia Cervià / Coordinadora d'ONG Solidàries
Xerrada sobre discapacitat i cooperació Font: GERD
Xerrada sobre discapacitat i cooperació Font: GERD
Teatre Els tres amics, de La Nave Va Font: La Nave Va
Teatre Els tres amics, de La Nave Va Font: La Nave Va
Cuina i coeducació intercultural Font: ECCIT
Cuina i coeducació intercultural Font: ECCIT

L'oferta educativa de la Coordinadora d'ONG Solidàries, en un catàleg

Autor/a: 
Sònia Cervià / Coordinadora d'ONG Solidàries
Coordinadora d'ONG Solidàries

Resum: 

El CeDRe de la Coordinadora d'ONG Solidàries llença el nou catàleg de recursos educatius de les entitats solidàries, amb una quarentena de propostes sobre valors, cooperació i solidaritat.

Des del Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora (CeDRe), el braç educatiu de la Coordinadora d'ONG Solidàries fa anys que es reben consultes de docents del territori gironí i català sobre materials i activitats que permeten tractar temes d'actualitat que no surten al currículum escolar. Es tracta de temàtiques que són importants perquè interessen, fomenten l'esperit crític i reforcen l'educació emocional i en valors de l'alumnat.

Per tal de respondre a aquestes consultes i donar a conèixer totes les propostes educatives de les seves entitats solidàries, aquesta associació ja fa uns anys edita un recull digital que es distribueix a centres educatius, casals, administracions i a totes les usuàries del CeDRe.

Aquest catàleg de recursos educatius ofereix propostes educatives per donar a conèixer la realitat a altres lloc del món, per reflexionar sobre alternatives al capitalisme, sobre la diversitat, el racisme, la pau... o per organitzar campanyes de denúncia i sensibilització. Les entitats solidàries ofereixen un interessant ventall de tallers i dinàmiques que iniciten a reflexionar sobre els grans temes de l'actualitat i que són un complement indispensable per a l'educació crítica d'infants i joves.

D'entre tota l'oferta del catàleg, els formats són ben diversos: n'hi ha que inclouen la participació de la mateixa entitat, d'altres que pot gestionar el mateix docent, i fins i tot propostes teatralitzades. L'oferta 2022-2023 està classificada per edats: n'hi ha per a grups d'infantil, per a nens i nenes de primària, per a joves de secundària i també per a grups de persones adultes .

D'entre les novetats que hi ha al catàleg, destaca la incorporació d'informació sobre cooperativisme, noves economies i economia del be comú, que proposa justament el grup local d'EBC Girona. També s'han incorporat al catàleg diveres propostes d'Èccit, des d'un taller de cuina fins un de cal·ligrafia amazigh, o els podcasts d'Azahara 'Tot és mixtura' sobre racisme, solidaritat o emprenedoria. També es subratlla una xerrada a instituts i adults sobre el projecte de salut que Health us Nepal desenvolupa a la regió nepalí d'Humla.

Des del CeDRe, es continuen oferint materials d'èxit com les maletes de contes per a infants, que parlen d'educació emocional, o la de còmics per a joves sobre salut sexual i drogues, a més de la xerrada sobre la tasca solidària de les entitats. També s'incorpora l'itinerari 'Exili, refugi i acollida', amb la participació de molts espais de la ciutat, que possibilita fer una ruta familiar sobre pau i drets humans per Girona.

"En l'oferta d'enguany, moltes de les propostes han sofert canvis i millores, per la qual cosa aconsellem llegir bé tot el catàleg a l'hora de trobar el taller que més s'ajusti al que es vulgui treballar", diu Núria Cuadrat, responsable del CeDRe. Un catàleg, doncs, on remenar i triar per a una educació més crítica i transformadora.

Afegeix un comentari nou