Subvencions Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació

F Pere Tarrés
Mapa territori Transfronterer Font: Espai Català Transfronterer
Mapa Espai Català Transfronterer
Diners estesos Font: Pixabay
L’import no excedirà el 50% del pressupost de l'activitat

Subvencions Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació

F Pere Tarrés

Resum: 

El ajuts, destinats a entitats sense ànim de lucre, volen donar suport a iniciatives que es duguin a terme al territori de l’Espai Català Transfronterer.

El Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, a través de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, ha posat en marxa una convocatòria de subvencions per al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer. Aquestes ajudes estan dirigides tant a associacions, fundacions i entitats sense ànim de lucre amb presència a l'Espai Català Transfronterer com a les administracions locals, ens o organismes dependents i les universitats públiques de les comarques de la demarcació de Girona.

L’objectiu principal és donar suport a projectes que no tenen les capacitats per recaptar els recursos públics habituals destinats a l'àmbit transfronterer, tot posant de relleu la transcendència de determinades accions estratègiques que vertebren l'Eurodistricte de l'Espai Català Transfronterer. L’import de la subvenció que es concedeixi d'acord amb les bases establertes, no excedirà sen cap cas el 50% del pressupost de l'activitat subvencionada ni superarà els 10.000 euros. Per a poder entrar en la convocatòria, els projectes s’han de desenvolupar entre aquest any 2017 i el 30 de juny de 2018.

El termini per sol·licitar aquests ajuts es va iniciar el 26 d’abril i els projectes es poden presentar fins al proper 25 de maig. Les sol·licituds s'hauran de lliurar mitjançant els models d'impresos normalitzats que es poden obtenir a l’oficina virtual de tràmits de la Generalitat de Catalunya, o bé al Registre del Departament de la Presidència (c.de Sant Honorat, 1-3, de Barcelona), la Delegació Territorial del Govern a Girona (plaça de Pompeu Fabra, 1) o Generalitat de Catalunya, Casa a Perpinyà (c. de la Fusteria, 1 de Perpinyà).

Què és l'Espai Català Transfronterer?

L’Espai Català Transfronterer està format pel Departament dels Pirineus Orientals (Catalunya del Nord) i les comarques de la demarcació de Girona, on s’hi inclouen el conjunt de municipis de la Cerdanya. La Generalitat de Catalunya i el Departament dels Pirineus Orientals han planificat una política comuna d’ordenació territorial amb l’objectiu d’aportar solucions concretes als obstacles generats per la presència de la frontera en els sectors de l’ocupació, dels serveis, dels mitjans de comunicació, del turisme, de la cultura, del medi ambient o de la joventut.

Normativa

Més informació

Afegeix un comentari nou