Vols participar en un estudi universitari sobre xarxes d’intercanvi?

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Luci Vega
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Vols participar en un estudi universitari sobre xarxes d’intercanvi?

Autor/a: 
Luci Vega
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Amb aquesta recerca, es pretén conèixer quines són les motivacions que porten les persones a implicar-se en aquestes comunitats.

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat Jaume I han posat en marxa un treball de recerca per estudiar què motiva i quina influència tenen els valors a l’hora de participar i interactuar en xarxes d’intercanvi de béns, serveis i coneixements sense diners: des de bancs del temps a xarxes de troc, monedes socials…

“Moltes xarxes desapareixen després d’un temps de posar-se marxa sense que quedi clar quina és la causa. Veure quins valors i perfils predominen entre la gent que hi pren part ens pot permetre establir perquè unes duren més o menys i si hi ha motius, més enllà de l’econòmic, que incitin a participar-hi durant més de temps”, explica August Corrons, responsable de la recerca i doctorant dels Estudis d’Economia i Empresa de la UOC.

D’aquesta manera, si un tipus de valors afavoreix una major implicació, es poden fer tallers i dinàmiques que permetin potenciar-lo i enfortir les xarxes d’intercanvi.

L’estudi està en la fase de recopilació de dades i s’hi pot participar a través d’aquest qüestionari. Hi ha de temps fins el 30 d’abril i tota la informació proporcionada tindrà caràcter confidencial. L’enquesta s’adreça tant a persones que no coneixen les xarxes d’intercanvi, com a aquelles que en són membres.

Com a compensació per la col·laboració, qui ompli el qüestionari podrà descarregar-se de franc els llibres “Vivir mejor con menos” i “Cómo crear nuestro dinero y construir sostenibilidad” i rebrà el seu ‘perfil de valors personals’.

Afegeix un comentari nou