Àmbit de la notícia
Informàtic

10 aplicacions per ser més eficients!

Autor/a
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB
  • Tomato timer és un comptador de temps que utilitza la tècnica pomodoro
  • Project Hamster permet recollir tota la feina que realitzeu i classificar-la per etiquetes
  • Google Calendar permet crear múltiples calendaris, esdeveniments i recordatoris.
  • Amb Gantt Project podreu gestionar un projecte mitjançant diagrames de Gantt
  • Redbooth permet gesionar projectes d'una forma molt integral.
  • Evernote us ajudarà molt a l'hora de recollir notes.
  • Amb Remember the milk podreu recordar-vos de totes les tasques que heu de fer!
  • IFTTT us ajudarà molt a automitzar processos d'Internet!

Organitzar-se bé és sinònim d'èxit i per fer-ho, a vegades, cal l'ajuda d'aplicacions i eines. Des de comptadors de temps, calendaris, llistes de tasques i treball en grup, totes aquestes eines us seran molt vàlides!

Moltes són les aplicacions i recursos que existeixen a la xarxa que us poden ajudar a organitzar-vos i ser més eficients en el dia a dia de la vostra entitat. Aquest recopilatori d'aplicacions està estructurat en diverses temàtiques, des dels comptadors de temps que us ajudaran a concentrar-vos fins les llistes de tasques per fer o la gestió del treball en grup. A continuació us descrivim les millors aplicacions per a cada aspecte:

  • Comptadors de temps
  1. Tomato Timer. Tomato Timer és un cronòmetre basat en la tècnica «pomodoro». Aquesta tècnica està basada en dividir el temps del treball en fraccions de 25 minuts. Cada fragment de 25 minuts és anomenat com un «pomodoro». Un cop arribat als 25 minuts, haureu de fer una pausa de 5 minuts i un cop acabada heu de tornar a començar en un nou «pomodoro» de 25 minuts. Si utilitzeu el navegador d'Internet «Chrome», podreu activar una extensió perquè el cronòmetre us avisi quan heu de fer un descans.
     
  2. Project Hamster. És una aplicació pensada per sistemes operatius Ubuntu. Serveix per cronometrar les tasques que realitzeu, descriure-les i classificar-les mitjançant etiquetes. U cop heu acabat de realitzar una tasca, podeu mirar el resum del dia o mirar el resum per etiquetes. Aquesta aplicació pot anar molt bé per analitzar el temps de dedicació a cada projecte o tasca.

  • Calendaris
  1. Google Calendar. Amb Google Calendar podreu crear calendaris per projectes, crear esdeveniments, enviar-vos recordatoris i visualitzar tots els calendaris en un de sol. Mitjançant l'api de Google Calendar, aquest calendari pot ser utilitzat per altres aplicacions de calendari, com la del mòbil o de la tauleta. Google Calendar també pot sincronitzar amb totes les altres aplicacions de Google com Hangouts, Google+ o Youtube.
     
  2. Plantilla de calendari. Si sou dels clàssics i encara feu servir el paper, aquesta pàgina us agradarà. En aquest lloc web trobareu diverses opcions per configurar un calendari i poder-lo descarregar en pdf. Des de l'opció de tenir un calendari en vertical, en horitzontal, en format petit, que comenci en dilluns o que estigui escrit en català!
  • Projectes
  1. Gantt Project: és una aplicació de programari lliure que facilita la creació d'esquemes de distribució de tasques d'un projecte. Aquests esquemes reben el nom de diagrames de Gantt. El programa distribueix les tasques per persones, recursos externs o empreses subcontractades, i aquestes tasques sempre estan visualitzades mitjançant el seu estat de finalització. Una de les particularitats d'aquest projecte és la possibilitat de guardar els projectes a Internet per tal d'obrir-los en qualsevol dispositiu. Gantt Project està disponible per distribucions GNU/Linux, Windows o Mac.
     
  2. Redbooth: és el nou Teambox. Aquest gestor de projectes i d'equip, és una eina molt completa. Permet realitzar la gestió de tasques, de projectes, d'informes, gestió d'arxius i realitzar videoconferències. Mitjançant la versió web, la versió per iOS i la versió per Android, qualsevol persona es podrà connectar des de qualsevol dispositiu. Redbooth està disponible en català i actualment és de pagament.

  • Notes i tasques
  1. Evernote: aquesta aplicació està disponible per iOS, Android i versió web. Evernote permet crear llibretes, i a dins d'aquestes permet crear anotacions, idees, esquemes, llistes, fotografies, gravacions de so, apunts... El fet de tenir-la instal·lada en algun dispositiu mòbil provocarà que l'utilitzareu molt i què possiblement deixeu d'utilitzar llibretes per anotar apunts. Totes les anotacions que realitzeu, les podeu classificar per etiquetes. Podeu consultar el recurs que es va fer sobre Evernote per conèixer més a fons l'eina. També us recomanem que seguiu el blog d'Evernote per conèixer idees sobre com utilitzar aquesta eina tan completa.
     
  2. Remember the milk: quantes vegades us heu oblidat de comprar el pa o de comprar la llet? Amb una aplicació com Remember the milk, no us passarà! Aquest aplicació permet crear llista de tasques i enviar-vos recordatoris perquè les compliu. Remember the milk permet integrar-se amb altres eines com Evernote per aprofitar llistes de tasques ja creades. Remember the milk està disponible per iOS, Android i versió web. Es pot utilitzar en català.

 

 

  • Altres eines interessants per ser més eficients
  1. IFTTT: IFTTT és un autòmat de processos per Internet que us pot ajudar a optimitzar processos. Amb els seus múltiples canals d'aplicacions, podreu trobar moltes receptes que us poden ajudar en el dia a dia. Per exemple: cada vegada que feu una fotografia amb el vostre mòbil que automàticament es guardi la fotografia al vostre Dropbox. O cada vegada que surti una notificació d'una subvenció que ho rebeu automàticament en un correu electrònic. Com a última novetat, IFTTT permet crear aplicacions per dispositius mòbils per disposar de les vostres receptes automàtiques més ràpidament!
     
  2. Wiki: Una wiki és l'eina ideal per optimitzar idees i propostes. Amb la wiki, tothom pot proposar, modificar o esborrar una idea. Mitjançant el registre, es poden veure tots els canvis efectuats i tornar enrere en cas que es desitgi. De sistemes wiki n'hi han molts, i és per això que us recomanem que visiteu aquest recurs per escollir-ne un.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari