13 apps de Sant Jordi

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

13 apps de Sant Jordi

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Moltes són les aplicacions que existeixen al voltant de la diada de Sant Jordi. La gran majoria són jocs per a infants. A continuació us oferim un recopil·latori d'aplicacions per Android que tenen relació amb la Diada de Sant Jordi.

Des de l'aparició de les noves tecnologies, les tradicions han estat presents en el món d'Internet. Sant Joan, Corpus, les festes majors, la Castanyada, el Nadal, Carnaval i... Sant Jordi. La festa del llibre i la rosa, o l'anomenada festa dels enamorats de Catalunya, també és present, any rere any a Internet i als mòbils.

A continuació us oferim un recopilatori de les app's que tracten sobre Sant Jordi d'enguany.

Sant Jordi i el drac.

Aquesta app per mòbil és una versió de la llegenda de Sant Jordi en dibuixos. Aquesta versió està, sobretot, pensada per als infants de ludoteques o esplais. La llegenda està acompanyada d'il·lustracions i un puzle totalment gratuït. L'app està en català, anglès i castellà.

Visual Sant Jordi Roses and Books

Aquesta app és una recopil·lació de fotografies sobre la diada de Sant Jordi celebrada a Barcelona. Està pensada sobretot per la gent de fora que busca informació sobre la diada, o les persones que viuen fora i què volen veure com s'està desenvolupant el dia.

Lily i el drac de Sant Jordi

Un altre conte en format app. Però el fet diferencial és que és interactiu, per tant els més petits es poden divertir interactuant amb la Lily, la protagonista de la llegenda. El conte està acompanyat d'il·lustracions bastant bones.

St Jordi a la recerca del drac

Una altre joc per mòbil on l'objectiu és trobar la princesa en un entorn ple de perills. Sant Jordi haurà d'agafar les roses per passar de pantalla.

Sant Jordi – Joc per a nens

Joc per infants que pretén treballar l'aprenentatge de la comprensió oral, aprendre a escoltar i comprendre, ampliar el vocabulari, frases fetes... mitjançant la llegenda de Sant Jordi!

Sant George and the Dragon

La llegenda de Sant Jordi però... en anglès! Aquesta app és un conte en format mòbil que explica la llegenda en la llengua de Shakespeare. Conté unes il·lustracions molt bones.

iRosa

iRosa és una aplicació que et permetrà enviar roses a altres usuaris. La rosa es mostrarà en realitat augmentada, en el teu visor de la càmera fotogràfica del mòbil. Quan capturis la imatge, sortirà amb la rosa i aleshores la podràs enviar a qui vulguis.

Calibre

Calibre és una aplicació de programari lliure que permet gestionar tots els llibres dels teus dispositius, comprar llibres a botigues virtuals i convertir documents en diversos formats per a lèctors de llibres.

Sant Jordi la llegenda

Aplicació pensada sobretot pels més petits de la casa. Els infants hauran d'ajudar a Sant Jordi a matar el drac i salvar la princesa. L'aplicació incorpora relats en veu, ilustracions i molta interactivitat.

GBX Sant Jordi Vol. 2

2na part d'aquest llibre-joc al voltant de la figura de Sant Jordi. Tot i què no tracta la llegenda de Sant Jordi, el joc està ambientat en l'època dels comtats catalans.

Sant Jordi Leyenda del Cuento

Sant Jordi Leyenda del Cuento, és una aplicació que explica una llegenda de Sant Jordi, però amb la possibilitat de capgirar la història.

Sant Jordi a la recerca del drac

És un joc fet per a alumnes i professors de La Farinera, Centre d'Arts Visuals de Vic en col·laboració amb l'Escola de Música i Conservatori de Vic. El joc és per a dispositus tàctils. L'objectiu és que Sant Jordi pugui trobar la princesa.

El Drac de Sant Jordi

Joc d'aventures pensat per els més petits, però amb la gran diferència que el protagonista és el Drac! Mitjançant el joc, l'usuari podrà posar-se a la pell del Drac i haurà de decidir que fer en cada situació.

Afegeix un comentari nou