15 punts i eines per treballar bé el posicionament SEO

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

15 punts i eines per treballar bé el posicionament SEO

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

La pàgina web de l'entitat pot necessitar ajuda del posicionament web en molts moments. Per a poder estar ben posicionat, cal utilitzar les eines i les tècniques adequades.

Imagineu que teniu un projecte de cooperació lluny d'aquí i què per finançar el vostre projecte, necessiteu donacions dels vostres socis i sòcies, voluntaris i voluntàries o col·laboradors i col·laboradores. Teniu vàries formes d'aconseguir aquestes donacions, però com podeu arribar a les persones que encara no us coneixen i què possiblement puguin interessar-se per aquest projecte de cooperació?

El posicionament web són diferents tècniques per aconseguir que la vostra pàgina, arribi a les primeres posicions quan un usuari d'Internet, realitzi cerques relacionades amb la vostra temàtica en diferents cercadors. Per tant, és interessant que les entitats que treballin amb sistemes de donacions telemàtiques, treballin correctament el seu posicionament SEO.

El problema d'això, és que de tècniques i eines de posicionament SEO, contínuament es van renovant. Algunes d'elles, serveixen per ajudar els robots dels cercadors, els petits programes que visiten les pàgines web i recullen tota la informació que els cercadors poden indexar. Cal estar atent, doncs, als canvis que sorgeixen en aquest camp.

A dia d'avui, la llista d'eines i punts a tenir en compte, que hauria de fer i provar, la persona encarregada del posicionament SEO de la web d'una entitat, hauria de ser aquesta:

  • Instal·leu Google Analytics a la vostra pàgina web. Google Analytics és una molt bona eina per analitzar les visites i, sobretot, on podreu veure les millores de resultats de la vostra estratègia de posicionament SEO. Mitjançant l'anàlisi de les visites, podreu saber de quin país provenen aquestes visites, i fins i tot, de quina xarxa social provenen.
  • Afegiu la vostra pàgina web a Google Search Console i Bing Webmaster Tools. Aquestes dos eines analitzen diversos factors que poden afectar la indexació de la vostra pàgina web als dos cercador, més utilitzats: Google i Bing. Google Search Console, és l'antic Google Webmaster Tools.
  • Comproveu la velocitat de la vostra pàgina web amb Google PageSpeed Insights. Google PageSpeed Insights és una eina per calcular el temps que tarda la vostra pàgina web en mostrar-se a l'usuari. Una pàgina web que és molt lenta en carregar-se, pot causar una mala experiència a l'usuari. Si el vostre resultat és inferior a 85, hauríeu de millorar la velocitat de carga de la vostra pàgina web. Per sort, Google PageSpeed Insights us indicarà el que heu de canviar.
  • Afegiu extensions de SEO al vostre gestor de continguts. Tant si utilitzeu Drupal com Wordpress, heu de tenir instal·lat una extensió de SEO que ajudi a configurar-vos millor el posicionament de la vostra pàgina web. Yoast SEO, n'és una d'elles i té versió per Drupal i Wordpress.
  • Comproveu si la vostra pàgina web compleix els requisits de disseny responsiu. Mitjançant l'eina Responsinator, podreu comprovar si la vostra pàgina web s'adapta perfectament a tots els dispositius. En cas de no estar correctament adaptada, els cercadors indexaran malament les vostres pàgines.
  • Comproveu els enllaços trencats de la vostra pàgina web. Mitjançant l'eina gratuïta Xenu's Link Sleuth, podreu comprovar si a la vostra pàgina hi han enllaços trencats. Els enllaços trencats no ajuden als robots que rastregen la vostra pàgina web, i per tant no indexen correctament.
  • Comproveu si el codi HTML i CSS és correcte mitjançant el validador HTML i CSS del World Wide Web Consortium. Mitjançant aquesta comprovació, arreglareu molts petits problemes que poden causar el codi erroni.
  • Creeu el mapa del vostre lloc web. Un mapa de la vostra pàgina web, ajudarà als robots que rastregen la vostra web a navegar més correctament. Mitjançant l'eina Dynamic Sitemap.xml Generator, podreu crear el vostre mapa de forma gratuïta. Aquest mapa, després l'haureu de pujar a l'allotjament web de la vostra pàgina.
  • Creeu el fitxer Robots.txt. Aquest fitxer és de gran ajuda als petits robots que rastregen la vostra pàgina web. Mitjançant aquest fitxer, podreu definir quines són les zones que poden indexar els robots i quines zones no cal que indexin. A la següent pàgina de Google, trobareu més informació sobre com crear el fitxer robots.txt. Aquest fitxer, després l'haureu de col·locar a l'espai web on està la vostra pàgina web.
  • Utilitzeu l'eina gratuïta Screaming Frog per trobar les redireccions 301 i 302 de les teves pàgines web. Aquestes redireccions es creen per redirigir els visitants de la teva pàgina web, a nou continguts. El redireccionament 301, és de forma permanent. I el 302, és de forma temporal. L'eina us serveix per controlar els redireccionaments que teniu creats dins la vostra pàgina, si enllacen correctament o no.
  • Comproveu si el vostre allotjament web, forma part d'un servidor spam amb aquesta eina. Sí fos el cas, és recomanable que traslladeu el més ràpid possible la vostra pàgina web a un altre servidor, per tal de no ser inclosos a les llistes negres, o que la intenteu treure de la llista negra de spam. En el cas de ser inclòs en una llista negre, la vostra pàgina web no rebria masses visites ja que els robots dels cercadors, els petits programes que visiten totes les web per recollir el contingut, no visitarien la vostra web.
  • Si fos el cas de tenir una botiga electrònica per vendre marxandatge, és necessari que el vostre allotjament web tingui un certificat de seguretat SSL. Aquest certificat consisteix en una encriptació en la transmissió d'informació entre certes pàgines. Així, per exemple, les compres realitzades a les botigues electròniques, es farien de manera segura.
  • Obriu-vos perfils a les xarxes socials que més s'adaptin a les vostres necessitats. Avui en dia hi han moltes xarxes socials que poden ajudar-vos amb la comunicació amb els vostres voluntaris, socis o col·laboradors. Els robots dels cercadors, indexen els continguts que enllacen a la vostra pàgina web, i així ajuda al posicionament de la vostra pàgina web.
  • Redacteu continguts amb paraules claus rellevants. Mitjançant el planificador de paraules claus de Google Adwords, podreu cercar les paraules claus més rellevants del món sobre un tema en concret. Això us ajudarà a què les vostres notícies, continguin paraules claus rellevants. Aquestes paraules claus, ajudaran a posicionar millor la vostra pàgina web.
  • Comproveu com veuen els robots cercadors la vostra pàgina web. Mitjançant navegadors web de text, com Elinks, podreu veure realment tot el que els robots poden indexar. Aquests navegadors, són molt útils en el cas que voleu veure si realment esteu afegint les etiquetes «alt» i «title» a les imatges que pengeu a la vostra web.

Afegeix un comentari nou