Àmbit de la notícia
Informàtic

Es posa en marxa ‘Llista’, una plataforma per donar visibilitat a les creadores digitals en català

Entitat redactora
Colectic
  • La plataforma recull un total més de 800 creadores de contingut i permet filtrar-les segons diverses categories, com ara el grau de consolidació o la temàtica que tracten.
    La plataforma recull un total més de 800 creadores de contingut i permet filtrar-les segons diverses categories, com ara el grau de consolidació o la temàtica que tracten. Font: Pixabay

El sistema de classificació d’aquesta nova plataforma es fonamenta en algoritmes propis i analitza tres factors: l’abast, la qualitat i la participació generada.

La setmana passada, la Fundació.cat i La Fera van presentar ‘Llista', una nova eina que identifica i reconeix les creadores que utilitzen el català com a llengua principal a les principals xarxes socials. El propòsit és posar en valor i quantificar l’impacte dels perfils a TikTok, Instagram i YouTube.

Els rànquings, elaborats a partir de tecnologia pròpia, tenen en compte tres aspectes fonamentals: la difusió (nombre de visualitzacions), la qualitat (basada en interaccions com 'm’agrades' o comparticions) i el grau de debat (mesurat pels comentaris). A cada creadora se li assigna una puntuació sobre un màxim de 1.000 punts, reflectint la seva rellevància digital.

En aquesta primera fase, la plataforma ja agrupa més de 800 creadores i les divideix en dues grans categories: els perfils líders, més establerts i influents, i els emergents, que destaquen pel seu potencial de creixement. A més, permet explorar continguts segons temes com educació, estil de vida, cultura, esport o salut. També s’hi pot consultar el perfil individual de cada creadora, incloent-hi les seves mètriques detallades. 

Les impulsores de 'Llista' volen trencar amb la tendència de centrar-se només en les creadores amb més seguidors. Per aparèixer-hi, cal complir requisits com publicar majoritàriament en català, mantenir una activitat constant, generar contingut original i no tenir un perfil institucional o comercial.

Segons Albert Lloreta, membre del projecte, l’objectiu és que aquesta eina sigui útil tant per a marques com per a entitats públiques que ja aposten pel sector digital, i també per aquelles que encara no han fet el pas. Amb aquesta classificació, es busca evidenciar l’impacte que pot tenir el contingut en català i facilitar la tria de col·laboradores dins el panorama digital.

Comparteix i difon

Comentaris

Associació TOC CATALUNYA

(Usuari no registrat)

Bon día,

Com ho hem de fer per estar en el "Llista".

Moltes gràcies.

 

Fins aviat!

Associació TOC Catalunya

 

Afegeix un nou comentari