272 estudiants catalanes participen en el repte internacional Technovation 2018
Comparteix
Treballen en una aplicació mòbil que ajudi a solucionar un problema de la seva comunitat. L'objectiu de Technovation és apoderar les noies i joves en tecnologia.
A Catalunya, 272 estudiants amb el suport de 69 mentores estan participant en l'edició 2018 del repte internacional Technovation. Es tracta d'un concurs que planteja a les nenes i joves d'entre 10 i 18 anys el repte de desenvolupar una aplicació mòbil per resoldre un problema del món. Des del mes de gener, els equips de noies estan rebent formació i desenvolupant l'app, així com un pla de negoci per al seu projecte. L'Associació Espiral Educació i Tecnologia és l'ambaixadora nacional del programa i s'encarrega d'organitzar les formacions, acollir i coordinar les mentores, etc.
Les dades recollides en edicions anteriors mostren que el programa produeix un 78% d'augment de l'interès de les noies participants en l'àmbit de la tecnologia i un 70% en el de l'emprenedoria digital. A més, el 58% de les participants inicien després estudis en l'àmbit de les TIC. Tot un èxit, tenint en compte que només una de cada 10 alumnes d’enginyeria informàtica són dones.
Una petita empenta per ultimar els projectes
El mes de maig, se celebrarà la final catalana de Technovation entre els 56 equips que hi participen. Les guanyadores passaran a la semifinal internacional, on els seus projectes seran avaluats per un jurat virtual, format per dones d'arreu, que triarà les millors propostes. Aquestes viatjaran a San Francisco, Estats Units, durant el mes d'agost per a la fase final. Els equips participants opten a premis d'entre 2.500 i 15.000 dòlars.
Per tal que puguin preparar les seves presentacions de cara a la final regional, el 18 d'abril es realitzarà una trobada amb l'escriptora Zoe Philpott, que compta amb 15 anys d'experiència digital i és la creadora de l'espectacle 'Ada.Ada.Ada', amb el qual celebra la contribució d'Ada Lovelace a la ciència informàtica. En aquesta sessió, les noies tindran l’oportunitat de compartir l’impacte positiu, social i econòmic dels seus projectes i debatre amb l'escriptora. Serà dimecres 18 d'abril, a les 10.00 hores, en el Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.
Zoe Philpott estarà en Barcelona perquè serà una de les ponents de la Barcelona STEAMConf 2018, que destacarà la importància d'implementar programes i recursos que permetin contribuir a minimitzar l'escletxa digital de gènere i promoure la igualtat d'oportunitats. En el marc d'aquesta trobada, representarà també la seva obra 'Ada.Ada.Ada'.
Afegeix un nou comentari