5 alternatives a Minecraft de programari lliure!

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Captura de pantalla del joc Minetest. Font: Minetest
Minetest és una alternativa de programari lliure molt bona a Minecraft
Captura de pantalla de Terasology Font: Terasology
Darrera de Terasology hi ha una comunitat molt forta que desenvolupa el joc.
Captura de pantalla del joc Craft Font: Craft
Craft està desenvolupat en uns quants centenars de línies que podreu estudiar!
Captura de pantalla de Truecraft Font: Truecraft
Truecraft es va desenvolupar per ser una còpia exacte a Minecraft, però de programari lliure.
Captura de pantalla de Voxel Font: Voxel
Voxel és una llibreria de Javascript que pot ajudar-vos a crear jocs similars a Minecraft.

5 alternatives a Minecraft de programari lliure!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Minecraft és un dels videojocs més populars i més jugats per la gent jove. Mitjançant aquest llistat podreu jugar a alternatives de Minecraft però de programari lliure.

Minecraft és un videojoc programat per Markus Persson que va sortir al mercat el 2009. Aquest videojoc va tenir un èxit molt important i va comportar que Microsoft el comprés el 2014. Abans de l'arribada de Microsoft, Minecraft tenia una versió gratuïta amb extensions de pagament. Però amb el desembarcament de Microsoft, es va convertir en un joc de pagament.

Minecraft consisteix en un personatge que apareix en un món imaginari. Aquest món imaginari té diferents accidents geogràfics, com muntanyes, rius, arbres, etc. L'usuari o usuària ha d'anar construint mitjançant blocs, siguin edificis o refugis, i vigilar que els monstres no destrueixin les seves construccions. Aquest joc té molt èxit en la comunitat infantil, i té diverses edicions educatives. El problema d'aquestes edicions educatives és que no són programari lliure. Per tant, els i les joves, no poden veure com està desenvolupat el videojoc, i no podran estudiar el seu funcionament.

A continuació us enumerem 5 alternatives per jugar a jocs similars a Minecraft, que, a més a més, són programari lliure.

Minetest és una de les alternatives més completes a Minecraft. Minetest consisteix en un joc de construcció de blocs, que se situa en un món imaginari. Minestest té un gran nombre de generadors de terrenys i una gran API que permet crear diferents millores del joc.

Aquest joc va ser escrit en C++ i pot ser jugat en diferents plataformes com Windows, OS X, GNU/Linux, Android i FreeBSD. El codi de Minetest està publicat a GitHub i està disponible per a tothom.

Terasology és un joc inspirat en Minecraft, que és programari lliure i disponible per a ser jugat en diverses plataformes. Terasology es tracta d’un joc de construcció en blocs en diversos mons imaginaris.

Darrere de Terasology hi ha una comunitat molt forta que desenvolupa el joc. Aquesta comunitat s’organitza mitjançant diversos fòrums que estan disponibles a la pàgina del joc. A la mateixa pàgina, podreu trobar tot el codi del videojoc perquè el podeu estudiar o xafardeja.

Craft és una altre joc similar a Minecraft que és programari lliure. A diferència dels altres jocs comentats, Craft es diferencià perquè està desenvolupat en uns quants centenars de línies de codi escrits en C i renderitzats mitjançant OpenGL. Utilitza diferents algoritmes per generar terrenys, i tot està guardat mitjançant una base de dades Sqlite3. Craft està desenvolupat mitjançant una llicència del MIT. En aquest enllaç podreu trobar tot el codi de Craft.

TrueCraft

TrueCraft és una còpia bastant idèntica a Minecraft. També és compatible per a ser jugat en diversos servidors de Minecraft. La idea de l’autor de TrueCraft era ser un joc bastant idèntic a Minecraft, i gairebé ho ha aconseguit. Truecraft està desenvolupat en C# i el seu codi està publicat al perfil de GitHub.

Voxel.js

Més que un joc és una llibreria de Javascript per a crear alternatives de Minecraft. Mitjançant aquesta llibreria podreu crear «renders» i diferents escenaris del joc. Mitjançant la llibreria també es poden crear diferents extensions del mateix joc. Voxel.js disposa d’una pàgina web on hi ha diverses idees per a ser construïdes mitjançant la llibreria.

Nota: podeu complementar la inforamció en aquest article del portal OpenSource.com

Afegeix un comentari nou