5 Apps de Festes Majors

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
La Festa Major de Sitges compta amb una web molt completa i dos aplicacions mòbils. Font: Imatge de Jordi Sabaté. Llicència d'ús CC BY 2.0
La Festa Major de Sitges té una web molt completa i dos aplicacions mòbils. Imatge de Jordi Sabaté CC BY 2.0
Els castells són una de les manifestacions culturals més representatives de les festes majors. Font: Imatge de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Llicència d'ús CC BY-ND 2.0
Els castellers són una de les manifestacions més representatives de les festes majors. Imatge de l'Ajuntament de Vilanova. Llicència d'ús CC BY-ND 2.0

5 Apps de Festes Majors

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic - Informàtic

Resum: 

Les Festes Majors són celebracions que mobilitzen moltes persones. Aquestes persones poden estar informades en tot moment del desenvolupament de la festa mitjançant aplicacions mòbils.

Tot i que de festes majors n’hi ha tot l’any, l’estiu és l’època de l’any en què majoritàriament cada municipi celebra la seva festa major. Anys ençà era habitual celebrar la festa major pels volts del 15 d’agost, just en la finalització de la temporada de sega. Actualment és diferent. Molts pobles celebren les seves festes majors en record a un patró o patrona, o per altres celebracions assenyalades en el calendari.

Evidentment estar al corrent de totes les festes majors és un pèl complex. I més saber tota la programació. Però des de l’aparició d’Internet, s’ha popularitzat que cada Festa Major tingui la seva programació publicada a la xarxa. I amb l’arribada dels telèfons mòbils, és més habitual començar a veure apps exclusives de la festa major d’un municipi.

A continuació us enumerem i us descrivim algunes apps de Festa Major. Mitjançant aquestes apps podreu estar al corrent de la programació de cada festa.

App de les Festes del Tura d’Olot

Les Festes del Tura d’Olot se celebra cada any pels volts del 8 de setembre. Aquestes festes estan dedicades a la seva patrona, la Mare de Déu del Tura. La festa va ser declarada Festa d’Interès Nacional l’any 1996 i Festa Patrimonial d’Interès Nacional l’any 2010.

Les festes del Tura compten amb una app. És una aplicació desenvolupada per Novostorm. Està desenvolupada per dispositius mòbils amb sistemes operatius iOS i Android. A l’app podreu trobar el següent:

 • Presentació de les festes.
 • Agenda d’actes.
 • Notícies.
 • Vídeos.
 • Mapa General dels actes.

L’aplicació és totalment gratuïta. Us la podeu descarregar del Google Play i de l’App Store.

App de la Festa Major de Gràcia

La Festa Major de la Vila de Gràcia se celebra durant una setmana, a partir del 15 d’agost. És una festa que va començar a celebrar-se durant el segle XIX, en honor a Sant Roc o la Mare de Déu de l’agost. Darrere l’organització hi ha una fundació que coordina els carrers que engalanen la via pública. El 1997 es va catalogar com a Festa Tradicional d’Interès Nacional.

Disposa d’una aplicació per a dispositius mòbils, per a versió iOS i Android.

App de la Festa Major de La Bisbal de l’Empordà

La Festa Major de la Bisbal de l’Empordà se celebra pels volts del 15 d’agost i està dedicada a la Mare de Déu. És una festa major amb diversos actes, com el ritual del trencament del càntir que se celebra just acabat el pregó o el correfoc que es fa la nit del 16 d’agost, diada de Sant Roc.

La Festa Major de la Bisbal de l’Empordà té una aplicació per dispositius mòbils amb sistema operatiu Android i iOS. Aquesta aplicació ha estat desenvolupada per Xarxa Control i té les següents funcions:

 • Programa d’actes de la Festa Major.
 • Compartir fotografies fetes pels usuaris i usuàries.
 • Marcar activitats favorites.
 • Audioguia per a persones amb diversitat funcional visual.
 • Cercador per entitats.
 • Realitat augmentada per arribar als diferents emplaçaments de la festa.
App de la Festa Major de Sitges

La Festa Major de Sitges se celebra cada any pels volts del 24 d’agost. La festa se celebra en honor a Sant Bartomeu apòstol i va ser declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional l’any 2016. Té diversos actes com l’Entrada dels Grallers, les sortides dels entremesos i els balls populars, el castell de foc i la baixada per les escales del passeig.

Disposa d’una pàgina web molt completa i amb molta informació. També té la seva aplicació per a dispositius mòbils amb sistema operatiu Android i iOS. Mitjançant l’aplicació mòbil podreu consultar el programa d’actes i el mapa de localització de tots els actes.

App de la Festa Major de Vilafranca del Penedès

La Festa Major de Vilafranca del Penedès se celebra del 29 d’agost al 2 de setembre. És una festa que se celebra en honor a Sant Fèlix màrtir, copatró del municipi. Va ser declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional l’any 1991 i el 2010 es va declarar com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional. Durant els 5 dies de festa hi ha cercaviles, processons, diades castelleres, el Balldefoc, concerts i espectacles tradicionals.

Disposa d’una aplicació per a dispositius mòbils desenvolupada per imobils. Aquesta aplicació per dispositius mòbils està disponible per a iOS i Android. Les característiques principals d’aquesta aplicació són les següents:

 • Consulta de la programació dels actes i per categoria.
 • Marcar actes preferits.
 • Informació de serveis pràctics.
 • Mapa dels actes.
 • Missatges informatius d’última hora a l’estil ‘push’.

Afegeix un comentari nou