5 bones pràctiques a Instagram

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

5 bones pràctiques a Instagram

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Fer servir Instagram en una entitat social pot ser difícil. Algunes eines us poden ajudar a orientar l'eina pels vostres objectius.

Instagram s'ha convertit en una de les xarxes socials més populars del moment, tot i així molt poques entitats disposen d'un compte. La majoria d'usuaris d'aquesta xarxa, tenen entre 18 i 29 anys, una edat en la qual pot ser molt més fàcil trobar voluntariat. Per tant, hi han molts futurs socis utilitzant aquesta xarxa.

Segons diu el portal Nonprofit Tech for Good, en un futur la xarxa social permetrà a les entitats i ONG activar els enllaços a les publicacions. Recordem que ara, no es pot incloure enllaços en una publicació d'Instagram. Aquest fet denota que la companyia comprada per Facebook, també té una simpatía especial pel tercer sector.

A continuació us expliquem 5 consells sobre com publicar imatges a Instagram dins el context social. A part d'aquests consells, també us explicarem algunes eines que podeu aprofitar molt bé.

  • Retransmissió d'esdeveniments. Tot i què Twitter és el rei de les retransmissions d'esdeveniments, Instagram també ho pot ser ja que la part gràfica d'una conferència o festa, també és important. Una vegada l'esdeveniment acabi, les vostres fotografies poden utilitzar-se amb l'eina Slidagram, o en el cas dels vídeos amb Flipagram, per crear galeries i després publicar-les al vostre web.

  • Compartiu imatges d'altres usuaris. Sobretot les imatges que tinguin un component social, o què tractin un tema que la vostra entitat treballi. Per a compartir aquestes imatges, ho podeu fer amb una captura de pantalla i retallant la imatge. També ho podeu fer amb les eines Re-Gram o PhotoRepost. Si ho feu, no oblideu de citar l'autor de la imatge!

  • Utilitzeu les etiquetes. Podeu fer-ho tant perquè el vostre missatge arribi més lluny, o per crear una campanya pròpia amb una etiqueta. El mateix Instagram té un cercador que us pot dir quantes vegades s'ha publicat amb una certa etiqueta.

  • Una imatge al dia. Com l'anunci d'un iogurt al dia. Doncs el mateix, si voleu tenir una comunitat que fidelitzi amb vosaltres, i amb possibilitats que algun dia es facin socis, heu de publicar regularment. Intenteu, això sí, que les imatges siguin de la vostra temàtica.

  • Utilitzeu altres eines. Instagram fa molta feina, però podeu complementar-la amb altres eines com Statigram per les estadístiques, Copygram per imprimir i regalar les imatges impreses als vostres socis, Pixlr-o-matic per editar-les, InstaSize per fer les imatges més petites i TagsForLikes per afegir més etiquetes.

Font d'informació: Nonprofit Tech for Good

Afegeix un comentari nou