5 eines per gestionar llistes de tasques

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Per apuntar totes les tasques en papers, heu de ser molt organitzats. Imatge de Leoyunyi . Llicència d'ús CC BY-SA 4.0 Font: Imatge de Leoyunyi . Llicència d'ús CC BY-SA 4.0
Per apuntar totes les tasques en papers, heu de ser molt organitzats. Imatge de Leoyunyi . Llicència d'ús CC BY-SA 4.0
Moltes vegades pot passar que no recordeu les tasques que heu de fer. Imatge de Webmaster-chx. Llicència d'ús CC BY-SA 3.0 Font: Imatge de Webmaster-chx. Llicència d'ús CC BY-SA 3.0
Moltes vegades pot passar que no recordeu les tasques que heu de fer. Imatge de Webmaster-chx. Llicència d'ús CC BY-SA 3.0
Mitjançant les aplicacions mòbil de gestió de tasques podreu gestionar tot el que heu de fer. Imatge de Rawpixel.com. Llicència d'ús CC0 1.0 Font: Imatge de Rawpixel.com. Llicència d'ús CC0 1.0
Mitjançant les aplicacions mòbil de gestió de tasques podreu gestionar tot el que heu de fer. Imatge de Rawpixel.com. Llicència d'ús CC0 1.0

5 eines per gestionar llistes de tasques

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic - Informàtic

Resum: 

El dia a dia d’una entitat moltes vegades comporta que a vegades es generin tasques. Gestionar les tasques és una feina que a vegades fa necessari utilitzar alguna eina.

El desenvolupament dels projectes de les entitats, o la mateixa gestió de l’entitat, generen moltes tasques que a vegades s’han de gestionar. Fer l’IDcat, obrir un compte corrent, demanar el NIF... totes aquestes tasques, a vegades, per molt simples que semblin, es divideixen o es multipliquen. Si totes aquestes tasques no les apunteu a una agenda, segurament us oblidareu fàcilment.

Per gestionar correctament aquestes tasques, a vegades és necessari l’ajuda d’una aplicació. A continuació us descrivim unes quantes eines que us poden ajudar a gestionar les tasques de la vostra entitat. També les podreu utilitzar per gestionar les vostres tasques personals. Totes aquestes eines són amb llicència de programari lliure.

Task Coach és una aplicació per gestionar tasques, publicada amb llicència de programari lliure. L’eina permet crear diferents agrupacions de tasques, i a dins de cada agrupació, permet crear totes les tasques que voleu. Mitjançant aquesta agrupació podreu tenir totes les tasques ordenades i classificades.

Quan creeu una tasca podreu especificar-li: el nom de la tasca, la categoria, la data d’inici, la data final, el percentatge de realització, la prioritat i notes a la mateixa tasca. També li podreu afegir alarmes, indicant les recurrències. En la versió per ordinador, a cada tasca podreu afegir prerequisits i fins i tot preu per hora.

Task Coach és una eina de programari lliure desenvolupada per una comunitat de programadors i programadores. L’eina està contínuament en desenvolupament. Des de la mateixa pàgina del projecte, la comunitat demana millores i ajuda en el desenvolupament o les traduccions de l’eina.

Task Coach està disponible per Windows, Ubuntu i Android.

  • todo.txt

Todo.txt no és ben bé una aplicació, sinó que és una base de dades dissenyada per a crear múltiples aplicacions de gestió de tasques. De fet, el nom és la conjunció de les paraules anglosaxones ‘to do’, que en català significa ‘per fer’.

Amb la base de dades instal·lada, podreu utilitzar les múltiples aplicacions que fan servir aquesta eina. En aquesta pàgina web podreu veure tot el conjunt d’aplicacions que hi ha, des d’aplicacions per ordinador, servei web o aplicacions mòbil d’Android i iPhone.

Todo.txt també té una aplicació per terminal de GNU/Linux, iOS o Windows. En aquest vídeo podreu veure com funciona aquesta eina per terminal.

Todo.txt CLI 2.0 Demonstration from Gina Trapani on Vimeo.

Todo.txt està desenvolupat sota llicència de programari lliure. Al gestor de repositoris GIT trobareu tota la documentació i el codi lliure de la base de dades.

Open Tasks és una aplicació per Android de programari lliure que permet gestionar tasques per fer. Mitjançant Open Tasks podreu crear tasques i gestionar-les. A cada tasca podreu afegir-li diferents estats com: necessita accions, en procés, fet o cancel·lat. Podeu afegir-li la localitat, la descripció, la data d’inici, la data de venciment i la data que s’ha acabat.

A cada tasca li podreu indicar si pot estar en una llista de tasques amb casella de verificació. Aquestes caselles es podran utilitzar més endavant per agrupar tasques. Així, d’alguna manera podem agrupar tasques per projectes.

Una de les particularitats que té Open Tasks és la manera de visualitzar les tasques. Podeu visualitzar les tasques per: dies de venciment, que ja han començat, prioritat i percentatge de compleció. Així, d’aquesta manera, podreu tenir un accés molt més ràpid a les tasques.

Open Tasks està disponible per a dispositius mòbils Android.

  • Calculist.io

Calculist.io no és només una eina de gestió de tasques. Calculist.io és una eina multifunció, que pot servir per fer llistes de tasques com per ordenar idees. Mitjançant Calculist.io podreu fer: crear llistes, subllistes., calcular operacions matemàtiques, crear plantilles de disseny i compartir les llistes amb altres usuaris i usuàries de Calculist.io.

Calculist.io és molt senzill d’utilitzar. Està pensat per persones que han d’organitzar molta informació o que han de crear llistes grans de tasques a realitzar. Possiblement no és l’eina per fer llistes amb recordatoris, ja que no té funció d’alarma. Però és una molt bona eina per crear grans procediments.

Calculist.io és gratuït d’utilitzar. Per a fer-ho, només heu de crear-vos un compte d’usuari o usuària. També us la podreu instal·lar en el vostre servidor.

  • Wanna

Wanna és una altra aplicació de programari lliure per gestionar tasques. A diferència d’altres eines, amb Wanna podreu crear tasques i relacionar-les amb idees. Aquestes idees es poden transformar en tasques i al revers.

Les tasques a Wanna són molt simples. Porten un títol, una data d’inici, una data de finalització, un temps estimat i es pot especificar un període de repetició. Les idees només porten un títol o descripció, per fer-les més específiques.

Podeu descarregar-vos gratuïtament Wanna de la seva pàgina web. Allà també podreu el seu codi lliure.

Afegeix un comentari nou