5 eines per les vostres campanyes publicitàries a Facebook

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

5 eines per les vostres campanyes publicitàries a Facebook

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Les campanyes publicitàries a Facebook poden ajudar la vostra entitat en molts aspectes. Les campanyes publicitàries poden ser complexes, però aquestes eines us facilitaran la vida.

Avui en dia, moltes entitats, associacions i ONGs catalanes estan presents a les xarxes socials. Algunes d'elles tenen un bon pla de comunicació per anar penjant continguts, tan informatius com relacionats amb la seva entitat. Però perquè aquests continguts i la feina global de la vostra entitat arribi més lluny, cal que realitzeu algunes campanyes publicitàries de pagament.

Facebook té un sistema de publicitat de pagament que funciona molt bé. Amb una bona campanya publicitària de pagament, teniu moltes possibilitats d'arribar al públic objectiu que desitgeu. Les campanyes de publicitat utilitzen la base de dades dels usuaris de Facebook. Això vol dir que podreu segmentar molt bé aquest públic mitjançant les dades demogràfiques, dades geogràfiques i els interessos i aficions dels usuaris i usuàries d'aquesta xarxa social.

Per ajudar-vos a realitzar una bona campanya de publicitat de pagament de Facebook us recomanem totes aquestes eines. Mitjançant elles podreu aprendre a realitzar una bona campanya, agafar idees i fer proves per a veure si tot funciona bé.

  • Business Manager Facebook

S'ha acabat tenir comptes de l'entitat al vostre Facebook. S'ha acabat crear comptes personals amb el teu nom, i com a cognom el nom de la teva entitat. S'ha acabat gestionar la pàgina d'admiradors de la vostra entitat mitjançant el vostre compte personal. S'ha acabat fer administradors i administradores a voluntaris i voluntàries que després marxen. S'ha acabat perdre el temps mirant la vostra línia de temps quan només volíeu entrar a publicar una notícia a la pàgina de l'entitat... S'han acabat molts exemples com aquests.

Facebook ha presentat fa poc, l'aplicació Business Manager. Mitjançant aquesta aplicació podreu gestionar diferents pàgines d'admiradors de Facebook de la vostra entitat o projectes, i també podreu gestionar diversos comptes d'anuncis de Facebook, mitjançant un únic compte. Això últim soluciona el problema de no podeu afegir diferents comptes d'anunciants a Facebook. Facebook aplicava la següent regla: un compte d'usuari o usuària, un compte d'entitat anunciant. Ara amb aquesta eina, podreu gestionar tots els vostres comptes d'anunciants, crear anuncis, gestionar-los, treure la factura de cada anunci i gestionar diversos pagaments.

Mitjançant Business Manager Facebook tindreu els vostres comptes d'usuaris i usuàries, les vostres pàgines i els vostres anuncis, ben ordenats i classificats, i accessibles des d'un sol compte. Sens dubte, l'eina per posar una mica d'ordre al vostre Facebook.

  • AdParlor Mockup Generator

Fer un anunci a Facebook és un pèl complexe. L'aplicació no ajuda gaire, ja que parla en termes més propis d'una agència de publicitat. I a més hi han diferents limitacions d'imatges i text. Això fa que la tasca de publicar un anunci pot ser un tema farragós. La xarxa social ha de gestionar molts formats d'anuncis: esdeveniments, vídeo, aplicació, pàgina i visita a una pàgina, i cada tipus d'anunci té unes característiques diferents.

Per simplificar tot aquest procés, Adparlor, l'empresa de programari per a publicitat a Internet, té un generador de models de publicitat molt interessant. Aquest generador de models permet simular diferents anuncis a vàries xarxes socials com Facebook, Instagram, Twitter i Pinterest. Cada xarxa social, té els diferents tipus d'anuncis que permet i amb les seves respectives mides. També permet consultar les guies oficials de cada xarxa social.

Un cop heu pujat la imatge, escrit el text i seleccionada l'acció a realitzar, el generador de models us permet veure com quedaria l'anunci. Aquesta visualització permet veure l'anunci en diferents formats: ordinador, dispositiu mòbil i anunci a la dreta. En cas que hi hagi algun problema, com per exemples la limitació de text dins d'una imatge, el visualitzador de l'anunci us avisarà d'aquest possible problema.

  • Image Text Check de Facebook

Les imatges de les campanyes de publicitat de Facebook poden portar-te una mica de problemes. Aquestes imatges només han de contenir un 30% de text i el 70% restant, ha de ser imatge. Per no trobar-te amb el problema d'estar composant una imatge contínuament i que Facebook et digui que no és correcte la imatge, la empresa de Mark Zuckerberg ha publicat una eina per comprovar si la imatge compleix amb les seves directives.

L'eina, anomenada «Image Text Check», permet pujar la imatge que vosaltres desitgeu pel vostre anunci. Si veu que supera el 30% de text, us avisa i us recomana seguir les pautes per elaborar les imatges d'anuncis. En cas que compleixi amb la seva directiva, podreu procedir amb el vostre anunci.

  • The Facebook Ads Gallery

Fer un bon anunci no és qüestió d'agafar una bona imatge, posar-li un text i pujar-ho a la xarxa social. Es tracta de tenir estil, que el missatge sigui persuasiu i què la imatge i el text concordin. Però si teniu poca experiència en aquests tipus de missatges, potser us pot anar bé veure exemples d'altres campanyes publicitàries.

En aquest cas, us recomanem The Facebook Ads Gallery de l'empresa AdEspresso. Mitjançant aquest potent cercador, podreu cercar exemples de campanyes reals que han tingut èxit. Amb aquests exemples podreu agafar idees per les vostres campanyes publicitàries. El cercador permet molts detalls, com per exemple: tipus d'anunci, lloc de l'anunci, categoria de l'anunciant o tipus d'objectiu que cerca l'anunciant.

  • Ads Manager App

Un anunci de Facebook cal controlar-lo més que un infant de 2 anys. Depèn de la segmentació que hagueu fet del vostre públic objectiu, us pot donar uns resultats inesperats. Cal estar molt pendents de la gent que visualitza el vostre anunci, d'on són, quina edat tenen i quines aficions realitzen. Una petita errada, significa perdre donants potencials o futurs voluntaris o voluntàries.

Per a controlar això cal tenir instal·lada l'aplicació Ads Manager App de Facebook, al vostre dispositiu mòbil. Controlant l'anunci des del dispositiu mòbil, podreu controlar les seves interaccions, editar-lo, i fins i tot aturar-lo!

Afegeix un comentari nou