5 formes de publicar a Facebook

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Colectic
Les publicacions amb enllaços funcionen molt bé Font: Colectic
Si voleu que el públic llegeixi els vostres articles del blog o pàgina web, heu de publicar amb la previsualització d'enllaços.
Exemple de publicació a Facebook sense enllaços Font: Colectic
Una publicació amb imatge, més val no compartir-la amb un enllaç.
Exemple de publicació amb vídeo Font: Colectic
Les publicacions amb vídeo tenen molt poder d'atracció.
Exemple de publicació amb gif Font: Colectic
Les publicacions amb gifs animats encara tenen més repercussió que la de vídeos.

5 formes de publicar a Facebook

Autor/a: 
Xavi Aranda - Colectic
Colectic - Informàtic

Resum: 

Facebook permet diverses maneres de publicar els vostres continguts. Cada forma té un propòsit diferent, que cal saber diferenciar.

Molts de vosaltres us heu adonat que Facebook permet diverses maneres de publicar continguts. Sigui un text, un enllaç, una fotografia o un vídeo, hi han diverses formes de fer-ho. Cada manera respon a una necessitat molt concreta. Però el problema és que les persones usuàries d’aquesta xarxa social, desconeixen aquestes funcionalitats concretes, i ho poden publicar de qualsevol forma.

A continuació us descrivim cinc formes de publicar a la xarxa social Facebook, explicant, detalladament, per a què serveix cada forma i per a quin propòsit.

  • Publicació amb enllaç

Si el vostre objectiu és aconseguir visites al vostre blog o pàgina web hi ha una forma de publicació molt recomanable. Al mur de la vostra pàgina de Facebook, on surt «Escriu alguna cosa...», escriviu un missatge persuasiu i enganxeu l’enllaç del vostre article o apunt de la vostra pàgina o blog. Un cop heu enganxat l’enllaç, Facebook, automàticament, us mostrarà un requadre amb la fotografia principal de l’article, el títol de l’article i un petit resum de l’article. Tot aquest requadre és l’enllaç al vostre article del blog o pàgina. I això significa que qualsevol que cliqui en aquest requadre, anirà, directament, a la vostra pàgina o apunt del blog. Aquesta és la millor manera d’aconseguir visites al vostre blog o pàgina web.

Molt de compte a l’hora d’escriure el missatge persuasiu i no escriure un missatge a l’estil pesca-clics o «Beatclick». Aquests missatges a l’estil Lo que vas a ver, te va a sorprender, són penalitzats per la xarxa social i no es mostren als vostres seguidors i seguidores.

  • Publicació amb una sola imatge

Si el vostre objectiu és fer una publicació que ressalti un pensament, una manera d’actuar o simplement una informació, i que no derivi a la vostra pàgina web, aleshores heu de publicar amb l’acompanyament d’una imatge. Aquesta imatge hauria de ser molt descriptiva, i gairebé hauria de resumir, gràficament, el vostre missatge de text.

La publicació amb una imatge, capta molt l’atenció dels usuaris i usuàries de Facebook. Aquesta atenció se centra molt en la mateixa imatge, i posteriorment en el text. És per això, que cal que la imatge tingui sentit i descrigui gràficament el vostre missatge de text.

No és recomanable adjuntar imatges a una publicació que té per objectiu aconseguir visites al vostre blog o pàgina web. En aquest cas, i a diferència de l’anterior cas, la imatge no és un enllaç. Per tant, no aconseguireu tantes visites al vostre blog o pàgina web.

  • Publicació amb moltes imatges

Les publicacions amb moltes imatges són molt atractives i atrapen a molts visitants. És plantar un àlbum de fotos davant de l’usuari o la usuària que ha visitat la vostra pàgina de Facebook. Mitjançant aquestes publicacions s’aconsegueixen moltes interaccions, com poden ser reaccions positives, comentaris o comparticions.

El problema és que aquest tipus de publicació, està limitat a una série de publicacions. Aquestes publicacions poden ser: resum fotogràfic d’un esdeveniment, catàleg d’imatges del nou marxandatge de l’entitat o fotografies d’una excursió que heu fet.

  • Carrusel

Quant el que voleu és fer una publicació que redirigeixi a diverses pàgines del vostre blog o pàgina web, el que heu de fer és fer una publicació tipus carrusel. Mitjançant aquest tipus de publicació podreu compartir diverses pàgines a la vegada. Les pàgines es mostraran amb una previsualització, amb la seva imatge principal i el títol de l’entrada.

Aquest tipus de publicació funciona molt bé per promocionar diferents entrades del vostre blog o pàgina web o per mostrar els diferents productes de marxandatge que formen part de la vostra botiga electrònica.

  • GIF animat o vídeo.

Des de fa relativament pocs mesos, Facebook permet publicar arxius GIFs animats. Aquests arxius ajuden molt a retenir l’atenció de l’usuari o usuària que veu la publicació. Aquesta característica és una diferència prou notable respecte el vídeo. Una de les característiques principals del GIF animat és el poc pes que té l’arxiu.

El vídeo també ajuda a retenir l’atenció de l’usuari o usuària. Mitjançant el vídeo podreu arribar a moltes persones, ja que té un tractament diferenciat, respecte a les altres formes de publicació. El gran problema del vídeo és la producció del mateix vídeo.

Cal recordar que tant el GIF animat com el vídeo que publiqueu, han de tenir relació amb el missatge que escriviu.

Afegeix un comentari nou