5 programes de correu electrònic de programari lliure

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Captura de pantalla de Sylpheed Font: Sylpheed
Sylpheed ocupa molt poc espai i consumirà pocs recursos.
Captura de pantalla de la aplicació Trojitá Font: Trojitá
Amb Trojità només podreu configurar el vostre correu amb el protocol IMAP.
Captura de pantalla del programa Balsa Font: Balsa
Amb Balsa podreu configurar els vostres comptes amb els protocols POP o IMAP.
Captura de pantalla de Alpine Font: Alpine
Alpine és un programa que funciona en mode terminal

5 programes de correu electrònic de programari lliure

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Els programes de client de correu electrònic són un bon pas per iniciar-se en el món del programari lliure. Aquests 5 programes són un bon punt d'inici per endinsar-se en el codi lliure.

Fer el pas cap al programari lliure significa canviar moltes aplicacions i tot el sistema operatiu. Això, en cada ordinador, portàtil i dispositiu mòbil. Fer-ho de cop és potser un mal de cap, perquè els usuaris i usuàries s'han d'acostumar a altres programes que no han fet servir mai. Per això és molt recomanable començar per un programa.

Un dels programes que serveixen per fer el pas al programari lliure, és el client de correu. Molts de vosaltres deveu estar treballant amb el Outlook, un molt bon client de correu, que no és programari lliure. Per a fer aquest pas podeu provar moltes alternatives de codi lliure.

A continuació us fem una recopilació de 5 eines de programari lliure que podreu descarregar fàcilment i provar.

Sylpheed és un client de correu electrònic que ocuparà molt poc espai en el vostre ordinador i consumirà molt pocs recursos. Amb Sylpheed tindreu la seguretat de treballar en un programa segur i fàcil de fer anar. Sylpheed actualment està a la versió 3,6 i l'última actualització de seguretat es va publicar el 29 de juny d'aquest mateix any. Durant tot l'any 2017 s'han publicat diverses actualitzacions de seguretat.

Amb Sylpheed podreu incloure diversos comptes de correu, plantilles de disseny, crear respostes automàtiques i configurar filtres de correus electrònics. Sylpheed està disponible per Windows i Mac OS/X.

Trojitá és un programa de correu electrònic que només permet configurar el vostre correu electrònic en el protocol IMAP. Això significa que el correu electrònic no es descarregarà al vostre ordinador, sinó que sempre el tindreu disponible al vostre servidor de correu electrònic, perquè el podeu consultar quan volgueu, i des des qualsevol client de correu.

Per aquest fet, Trojitá està considerat un programa que prima la rapidesa de la consulta dels correus electrònics. Trojitá permet instal·lar diversos comptes de correu electrònic i crear correus electrònics amb HTML. Trojitá està disponible per GNU/Linux.

Balsa és una altra client de programari lliure per consultar el correu electrònic. Balsa té la característica de ser una aplicació que pesa molt poc i és molt minimalista. L'aplicació permet configurar tot el vostre menú al vostre gust; amagar i ensenyar botons, amagar missatges que ja han estat consultats o arxivar els missatges.

Amb Balsa podreu configurar els comptes de correu amb el protocol IMAP o el protocol POP. Permet instal·lar diversos comptes de correu electrònic.

Alpine és d'aquells clients de correu electrònics «vintages». Alpine és un client de correu electrònic que no té interfície gràfica. Funciona en mode text i des del terminal. És un programa que executes i que amb unes quantes instruccions, pots escriure correus electrònics, llegir-los, enviar-los etc. Sens dubte, Alpine és el client de correu electrònic més lleuger que haureu vist mai. Però, malauradament és un client de correu electrònic un pèl tosc i feixuc de fer anar.

Com a curiositat i per veure com funciona un client de correu d'aquestes característiques, Alpine és una opció molt recomanable.

Thunderbird és sens dubte el rei de les aplicacions de correu electrònic que són de programari lliure. Thunderbird està desenvolupat per la Fundació Mozilla, la mateixa comunitat que va desenvolupar el navegador Firefox. Thunderbird va néixer el 2004 i la seva versió més actual és la 52,3. És dels pocs programes que la comunitat va traduir al català. Thunderbird està disponible per Windows, GNU/Linux i Mac OSX.

Afegeix un comentari nou