Àmbit de la notícia
Informàtic

5 xerrades TED per la consciència tecnològica social!

Entitat redactora
Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
  • Captura de pantalla de la web del projecte Democracyos
    Democracyos va ser un projecte impulsat per Pia Mancini i el seu equip. Font: democracyos
  • Captura de pantalla de la web del Partido de la Red.
    El partido de la red va ser l'evolució del projecte Democracyos. Font: Partido de la red
  • Logotip del moviment DIYbio
    El moviment DIYbio vol aproximar la biologia a la ciutadania. Font: Autor desconegut.
  • Captura de pantalla de la pàgina Genspace.
    Genspace són espais on la gent pot anar a hackejar la biologia. Font: genspace
  • Fotografia de Chieko Asakawa impartint la seva xerrada al TED
    Chieko Asakawa treballa a IBM però també desenvolupa projectes de tecnologia social. Font: TED
  • Fotografia d'uns guants desenvolupat per Kate Hartman
    Kate Hartman desenvolupa tecnologia portable com aquests guants per comunicar. Font: kate hartman
  • Logotip d'Arduino.
    Arduino permet crear prototips electrònics de progamari lliure. Font: Arduino

TED és una plataforma que alberga milers de xerrades on s’expliquen moltes idees creatives. Aquesta selecció de xerrades expliquen genials idees per crear un món millor amb la tecnologia!

Moltes vegades per conscienciar millor, cal una referència o una inspiració. A vegades són els llibres d’alguns autors o autores, que us motiven a solucionar un problema global. Els documentals són també una eina que ajuden a sensibilitzar als espectadors i espectadores, sobre un problema concret. I les conferències són, també, un canal que poden ajudar a difondre idees per ajudar a la gent.

Actualment, estem totalment immersos a la Societat de la Informació. Ens hem convertit en éssers que consumim informació i, també, la produïm. Podem crear un blog per conscienciar d’un problema, veure un documental en un canal de vídeos o escoltar una xerrada del TED. Però, què és TED?

TED és l’acrònim de «Technology, Entertainment and Design». Aquest acrònim fa referència a una organització sense ànim de lucre dels Estats Units d’Amèrica, que organitza diferents xerrades, com les «TED Talks», o la xerrada anual «TED Conference». L’objectiu d’aquest conjunt de xerrades i conferència, és difondre idees per millorar la societat. En aquestes xerrades hi participen molts experts i expertes, de diferents disciplines: ciències, art, disseny, política, educació, cultura, negocis, globalització, tecnologia, desenvolupament i entreteniment.

A part d’organitzar xerrades i conferències, TED disposa d’una plataforma digital on es poden veure i escoltar, moltes d’aquestes xerrades. La particularitat d’aquestes xerrades: duren menys de 15 minuts, són molt amenes i la persona que les imparteix, utilitza un llenguatge corporal i una comunicació verbal, molt pausada i simple de seguir.

A continuació hem fet una selecció de 5 xerrades TED que poden ser interessants que escolteu, que van relacionades amb la tecnologia social i el programari lliure. Totes aquestes xerrades tenen l’objectiu de conscienciar a la persona que les visualitza, i engrescar-la a treballar per una societat més justa.

 

Com actualitzar la democràcia perquè estigui preparada a l’era d’Internet – Per Pia Mancini.

 

Pia Mancini i els seus amics i amigues, volen actualitzar la democràcia. Fartes que la representació política escollida a les democràcies, no escolti mai als seus electors i electores, van desenvolupar una plataforma de programari lliure, perquè la ciutadania pogués avaluar i aturar, les decisions del govern.

 

 

Biohacking – Tu també ho pots fer! - Per Ellen Jorgensen

 

La biòloga Ellen Jorgensen va començar a interessar-se pel moviment DIYbio, un manifest que plantejava que la biologia fos accessible per tothom. D’acord amb aquest moviment, ella i les seves amistats van crear la comunitat Genspace. Genspace són diferents espais on la gent pot aprendre a «hackejar» amb la biotecnologia, per resoldre petits problemes de la seva vida personal.

 

 

L’art de la tecnologia portable per a la comunicació – Per Kate Hartman

 

Kate Harmtan és artista i professora d’informàtica. Treballa per a diferents projectes, i un d’aquests és crear peces de roba amb tecnologia portable, per millorar la comunicació entre individus. Molts dels enginys portables que ha creat, també serveixen per millorar els problemes de comunicació d'algunes persones, les plantes o fins i tot, les glaceres!

 

 

Com la tecnologia pot ajudar a les persones amb diversitat funciona visual a explorar el món – Per Chieko Asakawa.

 

Chieko Asakawa va patir un accident en una piscina quant tenia 14 anys. Degut a l'accident va perdre la visió. Per ella, el que més la va preocupar, va ser perdre la independència. Quan va començar a aparèixer Internet, Chieko Asakawa va desenvolupar un lector pel navegador web, perquè ella i la resta de persones amb diversitat funcional visual, puguin navegar per Internet. Però a part d’aquest invent, actualment està desenvolupant un sistema en codi obert, per poder recuperar la seva autonomia.

 

 

Com Arduino genera imaginació mitjançant programari lliure – Per Massimo Banzi

 

Massimo Banzi forma part de l’equip que va desenvolupar Arduino a Itàlia. En aquesta xerrada, Banzi us explicarà què és Arduino, per què és programari lliure i molts dels projectes que ha desenvolupat la comunitat i què estan a l’abast de tothom. Alguns dels projectes són molt interessants!

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari