7 estratègies per augmentar la participació i el compromís dels teus admiradors a Facebook

Autor/a: 
Xavi Aranda
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

7 estratègies per augmentar la participació i el compromís dels teus admiradors a Facebook

Autor/a: 
Xavi Aranda

Resum: 

Tenir molts admiradors en una pàgina de Facebook no és sinònim d'èxit. Les entitats han de tenir en compte l'indicador de participació i compromís d'aquests admiradors.

Des de que Facebook va sortir a la llum l'any 2004, aquesta xarxa social ha arribat a la xifra de 1,28 bilions d'usuaris arreu del món. Tots aquests usuaris passegen entre línies de temps, perfils personals i pàgines d'admiradors, i a vegades poden interactuar deixant un comentari o fent un «m'agrada».

Les pàgines d'admiradors són un dels tipus de perfil més adient per una entitat sense ànim de lucre o ONG. Aquest tipus de perfil permet que els admiradors afiancin una relació estable, a l'hora de rebre les notícies de l'entitat. Tot això era idíl·lic fins que van arribar els algoritmes que modificaven les formes de mostrar les publicacions a les línies de temps dels usuaris. Els usuaris no veien totes les publicacions d'aquella pàgina que havien fet un «m'agrada».

És quan va entrar en escena un dels indicadors que s'ha de tenir més en compte a l'hora de llegir les estadístiques de Facebook. Si el nombre d'admiradors és important, l'indicador de compromís i participació de l'usuari amb la pàgina, l'anomenat «engagement», encara ho és més. Aquest indicador indica quantes vegades l'usuari interactua amb la pàgina d'admiradors, tot comentant, compartint o clicant el botó de «m'agrada» de les publicacions. Un nombre alt de compromís i participació amb l'entitat, pot comportar un benefici a l'entitat o ONG, com un augment de ventes de marxandatge, nous socis o nous projectes.

A continuació us expliquem com podeu fer augmentar aquest compromís i participació dels vostres usuaris amb unes quantes indicacions ben fàcils de seguir.

  • Acompanyeu les vostres publicacions amb fotografies

Segons un article del portal Social Bakers, les publicacions que van acompanyades d'una fotografia augmenten en un 93% el compromís i la participació dels vostres admiradors. L'aspecte visual de les xarxes socials, preval per sobre l'aspecte textual.

  • Escriviu publicacions curtes

Una recerca del portal Social Media Today indica que les publicacions curtes de text, augmenten el compromís i la participació dels vostres admiradors. Amb 100 caràcters ja n'hi hauria suficient. Per tan, intenteu jugar amb el text, perquè sigui realment curt i atractiu.

  • Provoqueu diàlegs

Publiqueu preguntes, provoqueu converses, realitzeu enquestes, que tinguin relació amb la temàtica de la publicació i de la vostra entitat. És la manera i la forma més directe d'augmentar la participació dels vostres usuaris.

  • Sigueu atractius

I no només visualment. Una pàgina d'admiradors no només ha de ser un lloc on publicar els horaris d'obertura del vostre centre. Ha de ser un espai on puguin cabre notícies d'interès, tan vostres com de tercers. Heu de fer que la vostra pàgina sigui visitada, i que els vostres admiradors la trobin realment útil. Això repercutirà amb més publicacions compartides.

  • Sigueu puntuals

El temps importa. Però no per arribar a temps, sinó per descobrir a quina hora els vostres usuaris es connecten a Facebook. A la pàgina d'estadístiques de la vostra pàgina, podeu saber les hores de més connexions. Tot i així, feu proves i aneu publicant a diferents hores, ja que els costums horaris canvien!

  • Compartiu altres publicacions

Si no teniu contingut propi per publicar, que no us faci por publicar continguts de tercers. És una pràctica habitual que funciona molt bé i què, comporta establir relacions amb els autors dels articles. Si l'autor de l'article veu que comparteixes un article seu, pot ser que et faci un «m'agrada».

  • Humanitzeu les vostres publicacions

Intenteu fugir de les publicacions automàtiques que realitzen algunes eines 2.0. Tot i què a vegades són molt útils, no les deixeu connectades per sempre. Heu d'intentar que els missatges que es publiquin siguin els més naturals possibles. Que el vostre públic vegi que hi ha algú al darrera amb qui interactuar.

Per a saber-ne més: Social Media Today

Afegeix un comentari nou