Aplicacions per la incidència política interna

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Aplicacions per la incidència política interna

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

La presa de decisions o les votacions s'han de preparar molt bé perquè puguin ser decisions àgils. Algunes aplicacions us poden ajudar a consensuar les decisions de les entitats.

Consensuar decisions, votar opcions o discutir sobre un projecte concret. El dia a dia d'una entitat significa haver de posar-se d'acord sobre quin camí heu de seguir. I si no s'organitza bé aquesta presa de decisions, l'entitat pot convertir-se en el plató de la sèrie «House of Cards». Per sort hi han moltes aplicacions que us poden ajudar a prendre decisions internes o us poden ajudar a treballar d'una forma consensuada. A continuació us descrivim algunes d'aquestes eines per ajudar a no convertir-vos amb Claire Underwood:

Appgree: Genial aplicació que permet consensuar decisions o preguntar directament als vostres socis o companys de la junta directiva. L'aplicació permet crear un canal per l'entitat. Mitjançant aquest canal, podreu tenir seguidors (els membres de l'entitat o els companys de la junta directiva) i podreu anar publicant preguntes, votacions o missatges. Mitjançant aquestes consultes, els membres del canal podran anar responent l'opció que més els interessa. Els canals poden ser públics o privats. Si són públics, obriu les preguntes a més enllà dels socis i membres de la vostra entitat. La privacitat pot ser una bona opció si voleu fer servir l'aplicació pel treball intern. Appgree és gratuïta i disponible per iOS i Android. Té també una versió més orientada a la comunicació, pensada per les organitzacions grans. Aquesta versió orientada a la comunicació és de pagament.

Doodle: Doodle és una eina que segurament heu fet servir més d'un cop. Originalment està pensada per consensuar el dia per trobar-vos, fer una reunió o un acte de la vostra entitat. Tot i així, feta la lleia feta la trampa. Amb Doodle també podeu preguntar als membres de la vostra entitat, quina és la opció que més els hi pot agradar per poder prendre una decisió consensuada. Per a fer-ho, només haureu de seleccionar l'opció de text lliure enlloc de l'opció de calendari, i allà escriure les preguntes que voleu preguntar. Podeu delimitar qui pot veure l'enquesta, si estarà pública per tothom o privada per només uns quants correus electrònics. Doodle té versió gratuïta i dos plans de pagament amb uns preus molt assequibles. La versió per pàgina web, podeu fer-la funcionar sense compte d'usuari. Per fer servir la versió mòbil, disponible per Android i iOS, necessitareu crear-vos un compte d'usuari.

PiratePad: Els Pads són unes eines que consisteixen en una simple pàgina web, amb un entorn que us pot recordar a un processador de text. Però aquesta simple pàgina web es transforma en una eina que pot ajudar molt a la vostra entitat. Mitjançant un Pad, podreu consensuar moltes petites decisions abans de prendre una gran decisió. Moltes entitats l'utilitzen per preparar reunions o accions molt concretes de treball. De Pads n'hi han molts, però un dels més coneguts és PiratePad. El seu funcionament és molt senzill. Primer de tot heu d'entrar a PiratePad i automàticament ja us sortirà l'entorn de treball. Comenceu a escriure el que heu de consensuar. Quan ja heu acabat envieu l'adreça que us surt al navegador web als vostres companys. Els vostres companys rebran l'adreça, l'obren al navegador i poden fer els canvis que ells creuen. Tots els canvis queden guardats, i es poden revisar. En el cas que tothom estigui treballant amb el document, hi ha la possibilitat de comunicar-se amb un xat per poder consensuar més el document. PiratePad és totalment gratuït!

MediaWiki: Més complexe però amb una gran utilitat. Un sistema wiki permet consensuar documents interns. Funciona com una pàgina web. Es van creant pàgines, s'omplen de contingut i la resta d'usuaris pot modificar el contingut penjat. Quan es modifica un contingut, l'autor original del document rep un avís i pot mirar el document per si està d'acord amb la modificació. Tots els canvis queden guardats i es poden discutir. També hi ha un sistema de xat per poder conversar sobre els canvis. De sistemes Wikis n'hi han molts. Un dels més coneguts, és el sistema MediaWiki que es pot instal·lar en un servidor. Aquest sistema és el que fan servir a la Viquipèdia Catalana. Si voleu provar o avaluar com funciona un sistema Wiki, el millor que podeu fer és obrir-vos un compte a la Viquipèdia i exploreu totes les seves potencialitats.

GitHub: és un servei que et permet guardar projectes de treball i millorar-los d'una forma consensuada. A GitHub hi podeu penjar tot un projecte. Aquest projecte serà el conegut com a Màster. A partir del Màster es poden crear diferents versions del projecte, conegudes com a branques. Cada branca del projecte pot ser creada per altres usuaris. A les branques s'hi poden afegir canvis i comentar-los. GitHub té la particularitat que quan s'efectua un canvi, ensenya l'abans i el desprès d'una forma molt gràfica i senzilla d'entendre. Si tothom hi està d'acord amb els canvis, aleshores es poden afegir els canvis al projecte original o màster. El servei també incorpora un sistema de comunciació molt potent i la possibilitat d'incloure un sistema wiki intern. GitHub és molt utilitzat per desenvolupadors de projectes de noves tecnologies, però també hi han molts usuaris que l'utilitzen per altres tipus de projectes. GitHub és un servei gratuït, però en el cas que el projecte hagi de ser privat, s'ha de pagar una quota mensual de 7$.

Afegeix un comentari nou