Com automatitzar butlletins electrònics de Mailchimp

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Captura de pantalla de les categories d'automatització de Mailchimp Font: Mailchimp
Hi ha diverses categories d'automatització de processos a Mailchimp, entre elles una d'especial per a entitats, associacions o ONGs.
La categoria Nonprofits de Mailchimp ofereix diverses possibilitats. Font: Mailchimp
La categoria Nonprofits de Mailchimp ofereix diverses possibilitats.
Exemple d'automatització de processos a Mailchimp Font: Mailchimp
Enviar un correu de benvinguda als nous subscriptors i noves subscriptores, és ideal.
Mitjançant l'automatització de processos també podreu vendre més marxandatge. Font: Mailchimp
També es pot enviar un missatge per vendre els últims productes de marxandatge.

Com automatitzar butlletins electrònics de Mailchimp

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Mailchimp ha presentat la possibilitat d'automatitzar processos a l'hora d'enviar butlletins als vostres subscriptors i subscriptores. Molts d'aquests processos són molt interessants per les entitats, ONG i associacions.

Mailchimp va presentar el passat 2 de maig noves funcionalitats per la seva genial eina de butlletins electrònics. La principal novetat és la possibilitat d'automatitzar processos. Aquesta novetat és oberta per a tots els diferents tipus d'usuari de Mailchimp, des del compte gratuït fins al compte de pagament. Fins ara, si es volia gaudir d'alguna automatització, IFTTT era l'única eina que n'oferia per Mailchimp. Però moltes d'aquestes automatitzacions de IFTTT es basaven en facilitar tasques de manteniment del llistat de subscriptors i subscriptores.

Mitjançant l'automatització de processos de Mailchimp, les entitats podran fer el següent:

 • Enviar un missatge especial, un val de descompte o un val de regal, als socis o sòcies que han fet més donatius.
 • Enviar un missatge de benvinguda a nous voluntaris, voluntàries, donants, i compartir les formes de contacte o com poden contribuir voluntàriament amb l'entitat.
 • Enviar un recordatori a tots els associats i associades que no han renovat la seva quota de soci o sòcia.
 • Anunciar nous esdeveniments o noves campanyes, com cerca de finançament o microfinançament, oportunitat de voluntariat
 • Recordar a subscriptors i subscriptores poc actius o actives amb les activitats de l'entitat, els objectius de la vostra entitat i com poden col·laborar amb ella.

Mailchimp ha pensat totes aquestes automatitzacions per entitats. Però a part d'aquestes també n'hi ha que poden tenir una relació amb botigues virtuals que moltes entitats tenen per vendre marxandatge.

Com es pot automatitzar l'enviament de butlletins a Maiclhimp?

Molt fàcil. Entreu a Mailchimp i veureu que ja surt un nou menú anomenat «Automation».

menu de mailchimp

Un cop heu entrat al menú d'automatitzacions, fixeu-vos que hi ha la categoria «Nonprofit». Trobareu les 5 opcions que hem especificat abans. Fixeu-vos que algunes d'aquestes automatitzacions, requereixen una llista amb un camp específic «data». Les llistes de subscriptors i subscriptores, es poden actualitzar, afegint camps de text, camps «data» etc.. Fixeu-vos en aquest petit tutorial de Mailchimp que explica com actualitzar les llistes o com crear formularis de subscripció per a Maiclhimp.

Hi ha altres processos automàtics que no necessiten afegir camps a cap llista. Un d'ells és el d'enviar un missatge d'agraïment als subscriptors i subscriptores més fidels. Només heu de fer el següent:

 • Clicar el botó de «Add Automation».
 • Us sortirà un quadre de diàleg, on us demanarà el nom de l'automatització i la llista de subscritpors i subscritpores.
 • Automàticament us sortirà el control de disparadors ("triggers"). Fixeu-vos que cada automatització té diversos disparadors d'accions. Podreu afegir o treure disparadors d'accions, i condicionar quan s'executarà. En aquest cas s'executarà quan vosaltres ho especifiqueu, i sobretot als subscriptors i subscriptores que més vegades han obert el vostre butlletí electrònic.

  triggers
 • Dins de cada disparador, es pot dissenyar el correu que rebrà la vostra llista de correu. Aquest punt és molt important, ja que bona part dels èxits dels butlletins parteixen d'un bon disseny.

  els diferents tipus de disseny dels butlletins de mailchimp
 • També es pot modificar cada quant s'enviarà els correus i la segmentació de llistes de correu.

Un cop teniu programats els disparadors, podeu enviar-vos una prova per a veure com ho rebreu al vostre correu electrònic. Quan la prova la trobeu correcte, podreu activar correctament el procés automàtic.

Si us sorgeixen dubtes a l'hora de configurar aquesta genial novetat de Mailchimp, no dubteu en consultar al Servei d'Assessorament Informàtic de Xarxanet!

Afegeix un comentari nou