Àmbit de la notícia
Informàtic

Comença el projecte #ViquiPAU 2020

Entitat redactora
Colectic
Autor/a
Colectic
  • Fotografia de la classe d'una universitat. Imatge de Mª Carmen Musoles Medall. Llicència d'ús CC BY 2.0
    La pandèmia de la Covid-19 ha provocat que la comunitat d'estudiants hagi de preparar-se les PAU a casa seva. Imatge de Mª Carmen Musoles Medall. Llicència d'ús CC BY 2.0
  • Fotografia d'un taller de Viquipèdia. Imatge de Toni Hermoso Pulido. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
    La Viquipèdia és un banc de coneixement lliure que tothom pot aprofitar. Imatge de Toni Hermoso Pulido. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0

El projecte vol ajudar a la comunitat estudiantil a preparar les proves d’accés a la universitat. Per a fer-ho es proposa el mètode estudi i edició a la Viquipèdia.

Aquest dimecres Amical Wikimedia, l’associació que promou la Viquipèdia i tots els seus projectes germans, han presentat el projecte #ViquiPAU. Aquest projecte té per objectiu millorar els continguts de la Viquipèdia per facilitar la preparació dels i les alumnes que aspiren a accedir a la Universitat. La proposta es basa en el concepte estudiar i editar a l’hora.

El context de pandèmia per Covid-19 ha provocat que la comunitat d’estudiants hagi de preparar les proves d’accés a la universitat, sense poder anar a classe. Això provoca que els i les estudiants, hagin de cercar recursos a Internet per documentar-se bé. La Viquipèdia és un banc de coneixement en línia que pot ajudar a documentar bé a la comunitat estudiant. Tothom pot editar a la Viquipèdia, per això cal actualitzar constantment els continguts, per tal de millorar-los.

En el projecte trobareu 270 articles proposats, que una vegada completats, poden ajudar a la comunitat estudiant a preparar les proves d’accés a la universitat. Alguns dels articles són els següents:

Dins la mateixa pàgina del projecte, trobareu una petita guia per editar la Viquipèdia. El projecte estarà actiu del 27 de maig fins al 10 de juliol. Participar en el projecte, comporta, també, participar en un concurs. El sistema de puntuació és el següent:

  • Per cada article nou creat, amb un mínim de 3000 octets d’extensió, la persona usuària tindrà 3 punts.
  • Per cada 1000 octets d’extensió, la persona usuària tindrà 1 punt.
  • Per cada referència bibliogràfica, provinent d’una font fiable i afegida correctament, la persona usuària tindrà 0,5 punts.

Els premis del concurs són els següents:

A partir de 250 punts, incloent-hi un mínim de 100 referències bibliogràfiques:

  • 1r premi: inscripció en un curs d’idiomes en qualsevol de les 22 universitats de la Xarxa Vives d’Universitats.
  • 2n premi: entre tots els participants que superin aquesta xifra se sortejarà un val per a material escolar i universitari valorat en 100 €.

A partir de 125 punts, incloent-hi un mínim de 50 referències bibliogràfiques afegides:

  • 3r premi: sorteig d’un val per a material escolar i universitari de 50 €.

A partir de 30 punts, incloent-hi un mínim de 15 referències bibliogràfiques:

  • Sorteig de 2 tasses commemoratives amb el vostre nom d’usuari.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari